Array
  (
  )
  

  Domaine Millet Sancerre Blanc 2021

  • Tuotenro: 8760721
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  29.80 

  Rypäleiden sadonkorjuu vuorokauden ensimmäisinä tunteina ja puristus pneumaattisesti laadun säilyttämiseksi. Rypälemehu virtaa painovoiman avulla ruostumattomiin terässäiliöihin. Alkoholikäyminen kontrolloidussa lämpötilassa alkaen 12 °C:sta ja päättyen 20 °C:seen. Viini kypsyy sakan päällä 4–6 kuukautta ja pullotetaan 2 kuukautta ennen myyntiä.

  Väriltään vaaleankeltainen, kultaisin sävyin. Tuoksu voimakas ja monimuotoinen. Mineraaliset tuoksut ovat erittäin miellyttäviä ja sekoittuvat tasapainoisina kypsien hedelmien aromeihin, luumua, persikkaa ja banaania. Maku aluksi notkea ja pyöreä, kypsillä aromeilla täydennettynä. Avautuessaan se kasvattaa runsaasti ilmettään ja päättyy hyvin tasapainoiseen loppumakuun. Tämä viini on täyteläinen, ja siinä on jatkuva aromaattinen rikkaus.

  Tämä Sancerre Blanc on helppo yhdistää valkoisen lihan ja vuohenjuuston kanssa ja sopii myös täydellisesti tuoreen kalan ja äyriäisten kanssa tarjoiltuna, lisänä ripaus sitruunaa.

  Rypäleet: Sauvignon Blanc.

  Silver reward in concours des vins de Loire, concours des Ligers
  Cited in « Sommeliers International » Japan and France
  Mark of 16/20 in the special Belgium guide “vins et terroirs authentiques”
  Wine spectator : 88/100
  Wine enthusiast : 91
  Guide Hachette des vins

  Domaine Millet

  Domaine Millet perustettiin vuonna 1850, jolloin Bernard ja Pierre Millet istuttivat viinitarhat Buén kylän alueelle. Nykyään tilaa hoitavat viidennen sukupolven viininviljelijät, Monique, François ja Nicolas. Tarhoja on yhteensä 19 hehtaaria, joista 75 % on istutettu Sauvignonia ja 25 % Pinot Noiria. Viinitarhat sijaitsevat ympäri Buén kylää kahdella eri maaperällä. ”Caillottes” on erittäin kivinen maaperä, joka koostuu pääasiassa kalkkikivestä ja se edustaa suurinta osaa alueesta. Siinä ei ole paljon savea. ”Terres blanches” on taasen kalkkimaista savimaata. Sieltä löytyvät kivikasautumat ovat valaiden aikakaudelta peräisin olevia fossiileja. Tarhoilla työskennellään ekologisesti, ilman rikkakasvien torjunta-aineita ja mahdollisimman luonnonmukaisesti.