Array
  (
  )
  

  Coulée de Serrant 2020

  • Tuotenro: 1140198
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  86.50 

  Coulée de Serrant on oma AOC-luokitusalueensa ja köynnösten keski-ikä on 45–50 vuotta. Maaperä on liuskekiveä ja kvartsia. Viini käy alueen alkuperäisiä hiivakantoja hyväksikäyttäen vapaasti ilman lämpötilasäätelyä. Viiniä kypsytetään 8 kuukauden ajan 500 litran tynnyreissa, joista enintään 5 % on uutta tammea. Ruokana suositellaan kanaa sienillä ja kermakastikkeella, vasikanlihaa, kuhaa voikastikkeen kera sekä kampasimpukoita. Sopii erinomaisesti myös maukkaiden juustojen, kuten Cantal’n, Salers’n ja Comtén kylkeen. Viini on biodynaamisesti viljelty vuodesta 1981, Ecocertin ja Demeterin sertifioima.
  Käyttösuositus: ensimmäisen viiden kypsytysvuoden aikana avaa pullo 24 tuntia ennen maistelua tai dekantoi kahdesti 2 tuntia ennen maistamista. 5-10-vuotiaat, avoinna 12 tuntia ennen maistelua tai dekantointi 2 tuntia ennen maistelua. Yli 10 vuotta, avoinna 2 tuntia ennen maistelua tai dekantointi maistelun yhteydessä. Ikääntymispotentiaali 30 vuotta ja enemmän.
  Rypäle: Chenin Blanc.

  La Coulée de Serrant

  Jolyn perheen omistuksessa oleva Coulée de Serrant -viinitarha on vain 7 hehtaarin kokoinen.Sistercian munkit istuttivat viinitarhan vuonna 1130, ja nykyään se koostuu 35–80-vuotiaista viiniköynnöksistä. Vanha pieni luostari on edelleen olemassa ja muutaman sadan metrin päässä sijainnut La Roche aux Moinesin linna rakennettiin ja purettiin uskonnollisten sotien aikana. Ludvig XI ja Louis XIV juhlivat Serrant Castingia aina harvinaisena ja ainutlaatuisena tuotteena yhtenä parhaista ranskalaisista valkoviineistä.
  Jyrkällä Loiren rinteellä sijaitsevaa viinitarhaa viljellään osittain käsin ja osittain hevosilla. Vuodesta 1984 lähtien koko tilaa on viljelty biodynaamisilla viljelymenetelmillä. Tuotannossa on kolme viiniä; ”Coulée de Serrant”, ”Clos de la Bergerie” ja ”Les Vieux Clos” ja tuotantomäärät ovat erittäin pienet.
  Lisäksi Jolyn perhe viljelee Chenin Blanc-lajiketta kolmen hehtaarin palstalla, Savennièresen alueella.