Array
  (
  )
  

  Clos de la Bergerie AOC Savennieres – Roche aux Moines 2020

  • Tuotenro: 1140320
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  59.90 

  Viini tulee 3,5 hehtaarin tarhalta ja köynnösten keski-ikä on 40 vuotta. Maaperä on liuskekiveä ja hiekkaa. Viini käy alueen alkuperäisiä hiivakantoja hyväksikäyttäen vapaasti ilman lämpötilasäätelyä. Viiniä kypsytetään 6-8 kuukauden ajan 500 litran tynnyreissa, joista enintään 5 % on uutta tammea. Viini sopii hienosti kalaruokien, äyriäisten sekä vaalean lihan kanssa nautittavaksi. Viini on biodynaamisesti viljelty vuodesta 1981, Ecocertin ja Demeterin sertifioima.
  Käyttösuositus: ensimmäisen kolmen kypsytysvuoden aikana avaa pullo 24 tuntia ennen maistelua tai dekantoi kahdesti 2 tuntia ennen maistamista. 3-8-vuotiaat, avoinna 12 tuntia ennen maistelua tai dekantointi 2 tuntia ennen maistelua. Yli 8 vuotta, avoinna 2 tuntia ennen maistelua tai dekantointi maistelun yhteydessä. Ikääntymispotentiaali 10-12 vuotta ja enemmän.
  Rypäle: Chenin Blanc.

  La Coulée de Serrant

  Jolyn perheen omistuksessa oleva Coulée de Serrant -viinitarha on vain 7 hehtaarin kokoinen.Sistercian munkit istuttivat viinitarhan vuonna 1130, ja nykyään se koostuu 35–80-vuotiaista viiniköynnöksistä. Vanha pieni luostari on edelleen olemassa ja muutaman sadan metrin päässä sijainnut La Roche aux Moinesin linna rakennettiin ja purettiin uskonnollisten sotien aikana. Ludvig XI ja Louis XIV juhlivat Serrant Castingia aina harvinaisena ja ainutlaatuisena tuotteena yhtenä parhaista ranskalaisista valkoviineistä.
  Jyrkällä Loiren rinteellä sijaitsevaa viinitarhaa viljellään osittain käsin ja osittain hevosilla. Vuodesta 1984 lähtien koko tilaa on viljelty biodynaamisilla viljelymenetelmillä. Tuotannossa on kolme viiniä; ”Coulée de Serrant”, ”Clos de la Bergerie” ja ”Les Vieux Clos” ja tuotantomäärät ovat erittäin pienet.
  Lisäksi Jolyn perhe viljelee Chenin Blanc-lajiketta kolmen hehtaarin palstalla, Savennièresen alueella.