Väri on intensiivisen rubiininpunainen. Tuoksu raikkaan kesäisen rypäleellinen, mustikkaa, mustaherukkaa, sikarilaatikkoa ja lämmintä puuta. Maku täyteläinen ja vielä tanniininen, mutta siitä huolimatta kokonaisuus on pehmeä ja pyöreä, viini on erittäin kompleksi ja siinä on aistittavissa paljon nuorta hedelmäisyyttä ja mausteita, jälkimaussa hieman tammea. Murskauksen jälkeen rypäleitä käytetään jokainen lajike erikseen pienissä puisissa tynnyreissä 20 päivää ja kypsennetään sekoittamisen jälkeen vielä 12 kuukautta suurissa tammitynnyreissä. Viini pullotetaan suodattamattomana. Ruokasuositus: Mausteiset liha- ja riistaruuat. Rypäleet: Sangiovese 30%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 20%, Syrah 10%, Teroldego 10%.
James Suckling – 91 p
Michele Satta
Michele Satta on perustanut viinitilansa Castagneto Carduccin alueelle v.1984. Castagnetolla on pitkä historia ja siitä löytyy ensimmäisiä mainintoja kun seudulle on perustettu pyhän Pietarin luostari v. 874. ja paikalle annettiin nimi siellä runsaina esiintyvien kastanjapuiden mukaan. Vigna al Cavaliere pieni pohjoinen viljelyalue Bolgherissa ja sen sivuitse kulkee muinainen yhdystie Castagneton ja Pievin välillä. Vaikean alun jälkeen Michele alkoi rakentamaan tilalle viinikellaria v. 1988 ja ensimmäinen potentiaalinen Sangiovese sato saatiin pari vuotta myöhemmin. samoihin aikoihin istutettiin ensimmäiset kokeelliset viljelmät (2.5 ha) Cabernet Sauvignonia ja Merlota. Vuonna 1997 tilaa laajennettiin seitsemällä hehtaarilla ja kellareita suurennettiin. Yhtäkkisen suosion myötä tilaa laajennettiin vielä 10 hehtaarin ostoksella ja nykyään kokonaisviljelyalaa on jo 25 hehtaaria.