Muscat-lajike on aromaattinen ja herkkä rypäle. Lajike vaatii erityisen huolellisen viininvalmistuksen, jotta viiniin säilyisi kaikki rypäleen ominaisuudet. Heti sadonkorjuun jälkeen rypäleet painetaan varovasti, jotta ainoastaan hedelmäisin osa mehusta saadaan talteen. Tämän jälkeen mehun annetaan rauhoittua kylmässä ja käyminen saatetaan alkuun valikoidulla hiivakannalla. Viini käy autoklaavissa alhaisessa lämpötilassa ja Asti Spumanten valmistus noudatteleekin perinteisen Moscato d’Astin valmistusta, mutta mehun annetaan käydä hiukan kauemmin, jolloin alkoholipitoisuus nousee 7 prosenttiin ja samalla viinistä tulee hiukan runsaampi ja makeus pienenee. Runsas, hienostunut ja kestävä mousse. Väriltään oljenkeltainen, kultaisin sävyin. Tuoksu aromaattinen, monimuotoinen ja voimakkaan hedelmäinen. Maku sopivan makea, miellyttävän hapokas, täyteläinen, pyöreä ja samettinen. Tarjoiluehdotuksia: Erinomainen jälkiruokaviini, mansikat, persikat, hasselpähkinäkakku (Torta di Nocciole) ja muut pähkinäiset jälkiruuat. Dogliottin pitkäaikainen ystävyys jo edesmenneen legendaarisen Grappa-valmistajan, Romano Levin kanssa, näkyy kunnianosoituksena Leviä kohtaan tässä viinissä ja tuotteen etiketissä. Jäännössokeria 103 g/l. Rypäleet: Moscato 100 %.