Rum Diplomatico

Don Juancho Nieto Meléndezin palava intohimo 1700-luvun lopulla rommin valmistuksen prosesseihin synnytti tämän nykyäänkin erittäin tunnetun ja arvostetun tislaamon Venezuelaan. Hän oli erityisen kiinnostunut pienimuotoisen tuotannon menetelmistä, jolla kyettiin saamaan laadukkaita ja massatuotannosta poikkeavia tuloksia. Hän otti huomioon prosessissa monet ympäristötekijät, jotka vaikuttavat rommin valmistukseen, kuten

Azienda Agricola Ottella

Lugana on pieni ja Veneton läntisin viinialue, sijaiten Garda-järven eteläpuolella. Alue kattaa vain 850 hehtaaria viinitarhoja. Geologisesta näkökulmasta, tämä alue on erittäin monipuolinen, koostuen kerrostuneesta, tiukasta savimaasta, jolla on kalkkipitoinen luonne ja runsaasti mikro-orgaanista sedimenttiä. Tämän tyyppinen maasto, yhdessä Garda-järven läheisyyden muodostaman poikkeavan mikroilmaston kanssa,

Jean Perrier & Fils

Omistaja, tuottaja ja viljelijä - Perrierin suku liittyy Savoien ja Ranskan Alppien viininvalmistuksen historiaan erittäin kiinteästi. Tilan historia alkaa vuodesta 1853, jolloin Catherin Perrier osti viinikellarin St. André les Marchesta ja alkoi kasvattaa viiniköynnöksiä Mont Granier -vuoren kupeessa. Vuonna 1911 Claude Emile Perrier, hänen poikansa,

Champagne Aspasie

Tätä jo kuudennessa polvessa viljeltävää tilaa ja perheyritystä on johtanut Remi Ariston vuodesta 1964. Nykyään mukana on hänen poikansa Paul-Vincent, joka vastaa tuotannosta ja laadusta. Alusta lähtien, vuonna 1794 perustetulla talolla, on perhe työskennellyt yhdessä niin sadonkorjuussa kuin omissa kellareissa, luoden Ariston Père &Fils’n laadun,

Champagne Agrapart

Champagne Agrapart on perustettu vuonna Avizen kylään 1800-luvun lopulla Arthur Agrapartin toimesta ja tilan varsinainen kehittäjä oli hänen pojanpoikansa Pierre, vuosina 1950-1960. Nykyään tilaa hoitavat Nathalie ja Pascal Agrapart ja Champagne Agrapart kattaa viinitarhoja 10 hehtaarin alueella Côte des Blancs’n sydänalueilla. Champagne Agrapart & Son on

Champagne Vauversin

Vauversin Champagne House on perustettu 1640-luvulla Ogerin kylän alueelle. Oger on tunnettu Blanc de Blancs -sampanjoistaan ja alueen viineistä löytyy ensimmäinen maininta vuodelta 1062. Viljelykset sijoittuvat suojaisille kaakkoon suuntautuville rinteille, jonne aurinko paistaa vasta myöhään iltapäivällä. Kylmät talvet ja aurinkoiset kesät luovat laadukkaan terrroirin rypäleiden

Chateau De Fosse-sÈche

Chateau de Fosse-Sèchen viinit ovat olleet tunnettuja jo keskiajalla ja hyvin säilyneet keskiaikaiset viinitankit ovat osoitus tilan pitkästä historiasta. Nykyiset omistajat ostivat tilan marraskuussa 1998 ja se on ainutlaatuinen ainakin kahdesta syystä. Ensimmäinen on maaperä. Tämä Saumur -viinitarha on istutettu lähes yksinomaan liitu- ja/tai kalkkipitoiselle maaperälle.

Champagne Geoffroy

René Geoffroy Champagne House on perustettu 1600-luvulla keskelle Marne-laakson aluetta. Aluksi tila toimi sopimusviljelijänä muille samppanjataloille, ja nyt viimeisen 3 sukupolven aikana tila on siirtynyt viininvalmistajaksi. Alusta lähtien talo on ollut puhtaasti perheyritys ja on nykyään erityisen ylpeä omistaja-viljelijä (Récoltant-Manipulant) -statuksestaan. Tilan14 hehtaaria viljelyksiä luokitellaan Premier Cru-tarhoiksi

Domaine Elisabeth

Domaine d’Elisabeth on konjakin alueen sydämessä sijaitseva vanha maatila, joka on perustettu vuonna 1767. Tila on sitoutunut luonnonmukaiseen viljelyyn vuodesta 1997 alkaen. Viiniköynnöksiä viljellään ilman kemiallisia tuotteita, noudattaen Ecocert-järjestön sertifioimia menetelmiä. Näin pystytään tuottamaan luonnollisia ja laadukkaita viinejä luotettavasti. Tilan koko on 86,5 hehtaaria ja viinitarhoille

Dominio De Pingus

Dominio de Pingus on hyvin pieni viinitila, joka sijaitsee La Horran kylässä Ribera del Dueron alueella. Siellä tuotetaan yhdet halutuimmista espanjalaisista viineistä. Pieni tuotanto tekee tilan nimikkoviinistä yhden kaikkein harvinaisimmista ja persoonallisimmista viineistä maailmassa. Tila tuottaa myös toisen viinin, Flor de Pinguksen ja erityisen cuvéen,

Barbare Wines

Barbare Vineyardsin tarina alkaa vuondesta 2000, jolloin Can Topsakal päätti syventyä viininvalmistuksen jännittävään maailmaan. Hänen pyrkimys oli löytää sopivimman maaperän ja mikroilmaston Traakian alueelta Turkissa. Topsakal osti 57 eekkeriä maata Tekirdağista ja loi Barbare-viinitarhat. Unelman teknisen toteuttamisen visionäärinä oli Xavier Vignon, kuuluisa enologi ja konsultti

Biondi Santi Jacopo Biondi Santi & Tenuta “greppo” Di Franco Biondi Santi

Biondi Santi Toscanassa on viinimaailman yksi kuuluisimmista ja arvostetuimmista tiloista. Sen nosti maailman tietoisuuteen Ferruccio Biondi Santi, joka otti käyttöönsä sekä äitinsä Caterina Santin että isänsä Jacobo Biondin nimien yhdistelmän. Toki jo hänen isoisänsä, Clementi Santi, oli saanut tunnustusta viineistään kansainvälisestikin Pariisin Expossa vuonna 1867.

Castello Del Trebbio

Vigneti Trebbio on viini täynnä historiaa ja nautintoa. Anna & Stefano Casadei, Castello del Trebbion omistajat Toscanassa, ovat synnyttäneet klassisen IGT-viinin jonka valmistuksessa yhdistetään klassisuutta (saviruukuissa käyminen) ja innovatiivisia uusia valmistus- ja pakkausratkaisuja. Etiketti

Follador

Historiankirjojen mukaan Trevison alueen Prosecco on ollut tunnettu laadustaan jo Rooman valtakunnan ajoilta lähtien. Prosecco -rypäle, joka tunnetaan myös nimellä Glera, on aina ollut pääosassa prosecco-viineissä, mutta DOCG -luokiteltuun viiniin voidaan lisätä 10 % myös muita, viinilaissa määriteltyjä rypäleitä. Valdobbiadenen ja Coneglianon alueella tuotetut

Goriska Brda

Aivan Slovenian länsiosassa, Italian rajan tuntumassa on Goriska Brdan viinialue. Se eroaa muista Primorskan viiniseuduista, sillä korkeuserot ovat suurimmat juuri tuolla alueella. Rypäleitä viljellään yli 2000 hehtaarin alalla noin 130 viinintuottajan voimin. Suurin tuottaja alueella ja koko Sloveniassa on Goriska Brdan osuuskunta, jonka viljelyala on

Kloster Am Spitz / Thomas Schwarz

Thomas Schwarz otti haltuunsa vanhempiensa viinitilan vuonna 2005, mutta oli jo usean vuoden ollut mukana tilan toiminnassa. Hänen ideologiansa oli alusta alkaen yksinkertaistaa toimintaa, päästä lähemmäksi luontoa ja luonnollisia toimintatapoja. Niinpä hän on vuosi vuodelta vähentänyt keinotekoisten aineiden käyttöä tarhalla ja siirtynyt pienten tammitynnyrien käytöstä

Casa Lapostolle

Ranskalainen Marnier-Lapostollen suku on tunnettu ympäri maailman Grand Marnier – likööristään, mutta he ovat olleet mukana myös viinintuotannossa jo useiden sukupolvien ajan. Löydettyään Chilestä ihanteellisista olosuhteista sopivat tarhat, perusti Alexandra Marnier-Lapostolle vuonna 1994 yhdessä miehensä kanssa viinilän Cunacon kaupunkiin. Tänä päivänä tilalla on tuotantoa kolmessa

Vinhos Salton

Italialaisen siirtolaisen Antônio Domênico Saltonin kuusi poikaa perustivat Vinhos Saltonin viinitalon vuonna 1910 ja se on edelleen saman perheen omistuksessa. Talolla on 360 tarhahehtaaria Brasilian eteläosassa ja sen vuosituotanto on 20 miljoonaa pulloa viiniä.

Vinicola Bartali

Vuonna 1927 Alberto Bartali ja hänen vaimonsa Leda Pucci perustivat kartanon Chiantin sydänalueelle, Monteriggionin kaupungin rinteille. Heidän poikansa Rivon johdolla, tila otti tärkeämpää roolia viinimarkkinoilla laajentaen osaamista ja sitoutumalla laadukkaaseen tuotantoon. Vuonna 1968 Rivo Bartali osti lisää maata San Gimignanon kaupungin läheisyydestä ja lisää

Venus La Universal

Montsantin ja Prioraton pienet viinialueet Barcelonan ja Penedèsin naapurissa ovat vanhastaan tunnettuja todella voimakkaista ja jopa raskaista punaviineistään, jotka selättävät helposti Riojan rankimmatkin tuotteet mennen tullen. Alue, jonka viininviljelys oli alkanut jo roomalaisten aikakautena, oli kuitenkin jäänyt unholaan ja sen viiniviljelmätkin olivat supistuneet murto-osaan menneestä.

Mas Martinet

Montsantin ja Prioraton pienet viinialueet Barcelonan ja Penedèsin naapurissa ovat vanhastaan tunnettuja todella voimakkaista ja jopa raskaista punaviineistään, jotka selättävät helposti Riojan rankimmatkin tuotteet mennen tullen. Alue, jonka viininviljelys oli alkanut jo roomalaisten aikakautena, oli kuitenkin jäänyt unholaan ja sen viiniviljelmätkin olivat supistuneet murto-osaan menneestä.