Fifty Pounds Gin

Kun William of Orange 1700-luvun alussa kielsi alkoholin maahantuonnin Englantiin, lisääntyi paikallisen ginin tuotanto ja kulutus räjähdysmäisesti. Kotipoltto oli yleistä ja joka viidennessä Lontoon kodissa valmistettiin giniä myyntiin. Tätä surkealaatuisen ginin kulutuksen aikaa kutsuttiinkin ”Gin Craze -periodiksi”.

Tilanne paheni ja vuonna 1736 annettiin asetus, jossa tislaus muutettiin luvanvaraiseksi ja luvasta perittiin 50 punnan vero.

Tuotanto putosikin huomattavasti, koska hyvin harvalla oli varaa maksaa kyseistä maksua. Kunnioittaakseen kyseistä historiallista tapahtumaa, jolla turvattiin ginin laadukas tuotanto, itsenäisten Lontoon tislaamojen perhe kehitti reseptin pehmeään ja aistikkaaseen giniin, jonka nimeksi tuli ‘Fifty Pounds’. Myöhemmin resepti unohdettiin ja pysyi piilossa sukupolvien ajan, kunnes viime vuosituhannen lopulla se löydettiin uudelleen.

Fifty Pounds Gin tuotetaan pienessä, legendaarisessa tislaamossa, joka sijaitsee Kaakkois-Lontoossa. Perinteitä vaalitaan yli kahden vuosisadan taakse. Tislaus toteutetaan yhä edelleen John Dore & Co Limited -yhtiön valmistamissa historiallisissa kuparipannuissa, joissa täysin tasapainoinen, salainen sekoitus yrttejä, mausteita, hedelmiä ja kukkia, yhdistetään viljasta neljä kertaa tislatun neutraalin alkoholin kanssa ja tislataan vielä kertaalleen.

Tislaajalle tärkeää tähän vuosisatoja vanhan reseptin yhdistelmään on ainesosien lisäksi myös niiden tuoreus ja puhtaus. Neljältä eri mantereelta tulevat kasvit ovat aina asiantuntijoiden valitsemia ja vuodenaikojen mukaan korkealaatuisimpina kerättyjä.

Tuottajan kotisivuille
Category

Englanti, Eurooppa