Tuottajat

Valitse alue

Domaine Perraud

Domaine Perraud sijaitsee ihanteellisella paikalla La-Roche-Vineusen kylässä, kivenheiton päässä Solutrén ja Vergissonin kuuluisista kalkkikivikallioista. Vuonna 2005 Jean-Christophe Perraud toteutti lapsuuden unelmansa ottamalla hoitoonsa perheen omistamat viinitarhat. Intohimo huippuosaamiseen, joka ulottuu neljän sukupolven taakse, ohjaa hänen työtänsä. Poikkeuksellisen maaperän ansiosta on tarjolla laaja valikoima kuivia ja hedelmäisiä viinejä, joiden monimuotoisuus on vaihtelevaa jokaiseen makuun. Viinitilalla on ollut HVE-sertifikaatti (taso 3) vuodesta 2019 lähtien ja tavoitteena on luomuviljely (sertifiointi vuonna 2024). Domaine Perraudin tarhoilla viljellään Chardonnayta, Aligotéa, Gamayta sekä Pinot Noiria. Köynnökset istutetaan erilaisille maatyypeille viiden kylän alueilla. Tämä mahdollistaa viinin valmistamisen laajalla aromivalikoimalla. Kaikki palstat kynnetään, mikä aiheuttaa maaperän ilmastuksen, näin auttaen juuria löytämään tarvitsemansa ravinteet. Ympäristön suojelemiseksi torjunta-aineet ja kemialliset lannoitteet korvataan luomutuotteilla. Viiniköynnökset leikataan mahdollisimman korkeiksi fotosynteesin edistämiseksi. Sadonkorjuu tehdään, kun kypsyys saavuttaa maksiminsa. Puristaminen tapahtuu pehmeästi ja hitaasti, jotta rypäleestä saadaan irti parhaat puolet. Kevyen dekantoinnin jälkeen viini menee suoraan 600 litran tynnyreihin tai lämpösäädeltyihin tynnyreihin käymisen aloittamiseksi. Fermentaatiot ovat pitkiä, spontaaneja ja suoriutuvat luonnollisten hiivojen ansiosta niin, että aromien monimuotoisuus paljastuu luonnollisena. Viinit kypsytetään sakan päällä 8-24 kuukautta cuvéesta riippuen siten, että käsittely on mahdollisimman vähäistä. Yksi, kevyt suodatus tehdään ennen pullotusta.

Tuottajan valikoima

Kirjaudu sisään