Array
  (
  )
  

  Roche aux Moines 2008 Domaine FL

  • Tuotenro: 1090101
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  48.50 

  Tämä kukkainen viini on väriltään kullankeltainen ambran sävyin. Tuoksussa on ripaus kvitteniä, hentoa kukkaa, hasselpähkinää ja voimaista toffeeta. Erittäin hieno mousse. Maussa pehmeä hedelmäisyys tulee esiin persikkana ja taustalla vaikuttaa nougat ja praline. Perusviinistä puolet on käynyt tammessa ja puolet käynyt malolaktisen käymisen läpi. Viini suositellaan yhdistettäväksi vaikkapa hunajakanalle tai kanille kanttarellikastikkeen kera sekä paahdetulle karitsankareelle.
  Rypäleet: 100 % Chenin Blanc.

  Domaine FL

  Domaine FL, joka on nimetty hänen omistajansa Philip Fournier Longchampsin mukaan. Philip osti kaksi kiinteistöä vuosina 2006 ja 2007 Loiren kummaltakin puolelta, Domaine Jo Pithonin ja Château de Chamboureaun. Kahden tiluksen yhdistämiseksi ja jotta viinirypäleiden tuoreus sadonkorjuun aikana pystyttiin säilyttämään, perustettiin uudet kellarit Rochefort-sur-Loireen vuonna 2011. Perhe omistaa maata nykyään 60 hehtaaria, josta lähes 30 hehtaaria Savennièresissä ja 16 hehtaaria hehtaaria eri kylissä kuten Rochefort-sur-Loire, Beaulieu-sur-Layon, Saint Lambert-du-Lattay ja Mozé-sur-le-Louet. Nykyään tarhoilla viljellään hieman yli 30 hehtaaria viiniköynnöksiä, joista noin 25 hehtaaria Cheniniä ja 5 hehtaaria Cabernet Francia. Geologisesta näkökulmasta katsoen palstat sijaitsevat Loiren
  pohjoisosassa. Loiren alue koostuu pääasiassa liuskeista ja metamorfisesta kivestä, pääasiassa ryoliitista ja käytännössä FL:n tarhat ovat liuskeista ja savista. Vuodesta 2009 lähtien Domaine FL on sertifioitu luonnonmukaiseen viljelykseen, jotkut lohkot, kuten Roche aux Moines viljellään biodynaamisilla menetelmillä. Nykyään tarhoilla ja kellarissa toimii Philipin apuna hänen poikansa Julien.