Array
  (
  )
  

  Ribeauvillé 2019 Marcel Deiss

  • Tuotenro: 1840212
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  30.70 

  Väriltään vihreänkeltainen. Tuoksu voimakas, savuinen, ruohoinen, mukana kuivia ruusun lehtiä. Maultaan vahva ja jämäkkä, pitkä ja riittävä. Viini on eksoottisen mausteinen ja aromikas, rypäleelle tyypillinen, mutta silti hillitty. Rypäleet ovat erittäin hellävaroen puristettu, jonka jälkeen, hidas käyminen alkuperäisillä hiivoilla sekä kypsytys vuoden ajan kokonaissakan päällä.
  Rypäleet: Riesling 65%, Sylvaner 15% ja Pinot Blanc 20%..

  Domaine Marcel Deiss

  Domaine Marcel Deiss sijaitsee Bergheimin kylässä, aivan Alsacen sydämessä. Domaine Marcel Deiss’n nykyinen viinintekijä Jean–Michel Deiss on viinimaailman kuuluisimpia terroirin puolestapuhujia. Hänestä on tullut yksi keulakuvista viinirypäleen kasvupaikan arvostuksen nostamisessa. Sukutilallaan, jonka historia juontuu aina vuoteen 1744, Jean-Michel hoitaa 26 hehtaaria viljelmiä. Palstat sijaitsevat yhdeksän kunnan alueella ja köynnökset ovat sekaistutuksia, vanhojen alsacen perinteiden mukaisesti.
  Jean-Michel Deiss on huomannut terroirin vaikuttavan joissakin paikoissa niin voimakkaasti, että eri rypälelajikkeet alkavat loppujen lopuksi muistuttaa toisiaan. Tämä on saanut hänet palaamaan alkuperäiseen alsacelaiseen tapaan viljellä kyseisiä lajikkeita sekaisin.

  Tuottajan kotisivuille