Array
  (
  )
  

  Pinot Gris Grand Cru Brand 2015 Bio

  • Tuotenro: 1300400
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  49.90 

  Rypäleet puristetaan kokonaisina pneumaattisissa puristimissa noin 7 tuntia. Käyminen alkaa spontaa-nisti villihiivojen avulla vuosisadan vanhassa tynnyrissä. Sen jälkeen viini kypsytetään sakan päällä useita kuukausia pullotukseen asti, mikä tapahtuu yleensä heinäkuussa. Ennen pullotusta viini suodatetaan. Tälle upealle viinille on ominaista sen voima ja tiiviys tuoksussa, josta löytyy hedelmää ja
  savuisuutta, ollen täynnä itsevarmaa ja tulista luonnetta. Maku on mehevä, hedelmäinen ja paahteinen. Maukas hapokkuus pidentää rakennetta ja vahvistaa tämän Pinot Gris’n omaperäisyyttä. Tämä viini on kumppani kaikille gourmet-ruokille, jotka liittyvät siipikarjaan, pieniin riistalintuihin, kaneihin ja muihin persoo-nallisiin liharuokiin. Siihen sopii yhdistää myös täyteläisiä ruokia, joissa raaka-aineina sienet, tryffelit sekä juurekset, Myös thaimaalainen keittiö sopii oivallisesti.
  Rypäleet: Pinot Gris 100 %.

  Domaine Josmeyer

  Vuonna 1854 ravintoloitsijana toiminut Aloyse Meyer päätti jatkaa isänsä jälkiä siirtyen viinikauppiaaksi ja pyrki nostamaan Alcasen huipputarhojen, erityisesti Brandin ja Hengstin mainetta markkinoilla. Vuonna 1933 hänen poikansa Joseph Meyer jatkoi onnistuneesti näitä suvun tavoitteita. Hän oli kiehtova patriootti ja loistava laatuviinien promoottori, yksi viinimaailman eliitistä. Toisen maailmansodan aikaan hän siirsi tilan vetovastuun vanhimmalle pojalleen Hubertille. Hubertista kehittyi huippuenologi ja erinomaisena viinintuottajana hän päätti monipuolistaa asiakaskuntaa ja käynnistää vientimarkkinat. Laivaston toimittajana hänen viininsä matkustivat pitkälle Mers-el-Kebirille, Hai Phongille, Dakarille, Diego Suarezille ja Tahitille. Vuonna 1963 hän päätti lisätä isänsä etunimen kolme ensimmäistä kirjainta sukunimeen, näin luomalla tuotemerkin JOSMEYER. Nykyään tilaa johtavat jo viidennessä sukupolvessa Céline ja Isabelle Meyer. Josmeyerin talo sijaitsee Wintzenheimin kylässä Alsacen viinipääkaupungin, Colmarin länsipuolella. Viinitarhat käsittävät noin 28 hehtaaria jakautuen noin 70 eri palstaan. Tarhat sijaitsevat pääosin Turckheimin, Wintzenheimin, Wettolsheimin ja Eguisheimin kyläkuntien alueilla. Josmeyerin talo noudattaa sertifioidusti biodynaamisen viljelyn periaatteita. Talo on vuodesta 2000 lähtien ollut täysin omavarainen rypäleiden tuotannossa.