Array
  (
  )
  

  Lustau Reserva Solera brandy

  • Tuotenro: 3411300
  • Viivakoodi: 8412325003024
  • Tilavuus: 0,7 l
  • Alkoholi: 40
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  35.20 

  Tätä brandyä on kypsytetty perinteisessä solerassa vähintään kolmen vuoden ajan. Tynnyreissä on aiemmin säilytetty Amontillado-sherryä. Tuoksussa tuntuvat appelsiinin, vaniljan, karamellin ja tammen aromit. Maku on tasapainoinen ja elegantti.

  IWSC 2011 – Gold Medal (Best in Class)

  International Spirit Challenge 2013 – Gold Medal (Best in Class)

  Lustau

  Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
  Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos -viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Sergio Martinez, palkittiin IWC -kilpailussa parhaana espanjalaisena viinintekijänä vuonna 2021.