Array
  (
  )
  

  Dolcetto d’Alba ”Trifolè” 2021 Bruno Rocca

  • Tuotenro: 2890820
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  20.80 

  Väriltään tummanpunainen violetin sävyin. Tuoksu voimakkaasti hedelmäinen ja makeahko, luumua, karhunvatukkaa, kirsikkaa ja hillomaisuutta. Suussa viini on samettisen pehmeä ja hedelmäinen sekä syvän täyteläimnen. Jälkimaku erittäin tasapainoinen ja miellyttävän suuntäyttävä. Viini vinifioidaan ja kypsytetään terästankeissa. Rypäleet: Dolcetto 100 %.

  Bruno Rocca

  Barbarescon ja Roccan perheen, kuuluisan italialaisen viinintuottajasuvun rikkoutumaton side on kestänyt yli kahden vuosisadan ajan. Italian Piemonten ja Cuneon provinssin alueelle sijaitsevan Barbarescon ja maineikkaan Bruno Roccan yhteinen tarina sai alkunsa jo vuonna 1843, kun perheen esi-isä ja varhainen viininviljelijä Fransesco syntyi. Vuonna 1978 pullotettiin ensimmäinen sato Roccan perheen nimen alla ja 90-luvulle siirryttäessä Bruno Rocca tunnettiin ja tunnustettiin viinintuottajana myös kansainvälisesti. Tänä päivänä Bruno Roccan lapset Luisa ja Francesco työskentelevät intohimolla isänsä rinnalla perheyrityksessä, uutena sukupolvena perinteikkään suvun tradition ylläpitämiseksi.
  Sukupolvelta toiselle siirtynyt poikkeuksellinen viinintuntemuksen perimätieto heijastuu Bruno Roccan nykyiseen viinintuotantoon vahvasti. Uuttera työ, jatkuva tutkimus, sinnikäs kouluttautuminen, taidokas käsityö sekä luonnon ja sitä viljelevän ihmisen ainutlaatuisen suhteen kunnioittaminen tuottavat laadukasta ja luonteeltaan ainutlaatuista viiniä, joka henkii Bruno Roccan rakastaman Barbarescon, Unescon maailmanperintökohteen ja perheensä välistä perinteikästä tarinaa.
  Bruno Roccan viinintuotannon sydän keskittyy Barbarescon alueen viinitarhojen ympärille, joissa tuotanto on sallittua vain neljällä eteläisen Piemonten alueella: Barbarescossa, Neivessä, Treisossa ja Albassa sijaitsevassa San Rocco Seno d’Elviossa. Bruno Roccan omistamiin maailmankuuluihin tarhoihin kuuluvat Barbarescon kuningasviinitarha, Rabajá sekä feminiininen Currá, Rabaján kuningatarviinitarha. Roccan perheen viinitarhojen kokoelmaa täydentävät lisäksi Fausoni, Marcorino, San Cristoforo sekä Vaglio Serra. Bruno Roccan kokonaistuotantoalue on 17,5 hehtaaria. Barbarescon lisäksi Bruno Roccan tuottamia arvostettuja Piemonten viinejä ovat Langhe Nebbiolo, Barbera d’Alba ja d’Asti, Dolcetto ja Chardonnay.