Array
  (
  )
  

  Desom Brut Elegance Cremant de Luxembourg

  • Tuotenro: 5340300
  • Viivakoodi: 5450190000093
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  19.60 

  Tämä voimakkaasti suuntäyttävä viini ilmentää selkeästi niitä rikkaita ja tyylikkäitä elementtejä, joita alueella viljellyt rypälelajikkeet voivat synnyttää. Viini on vahvan oljenkeltainen vihrein sävyin. Tuoksussa paahdettua omenaa, kvitteniä ja kypsää persikkaa. Maussa sen kestävä ja tyylikäs mousse antaa sille miellyttävän ja aistillisen raikkauden ja aromeista esille tulee vaalea kukkaisuus, jota tuore ja hento trooppinen hedelmä myötäilee. Sen samettinen rakenne ja hedelmäinen jälkimaku tekevät siitä ihanteellisen kumppanin aperitiivina ja täydentää upeasti kaikenlaisia kala- ja äyriäisruokia, myös sushi ja sashimi löytävät tästä viinistä oivallisen parin. Pullokypsytys 12 kuukautta, dosage 8-10 g/l. Rypäleet: Pinot Blanc ja muut alueelliset lajikkeet.

  Desom

  Desomin viinitarhat sijaitsevat Luxemburgissa, Moselin vasemman rannan aurinkoisilla rinteillä, Remichin kylässä lähellä Schengeniä. Alueen suotuisa mikroilmasto ja terroir synnyttää viinejä, jotka ovat tunnettuja hienostuneisuudesta ja elegantista tuoreudesta.
  Vuonna 1925 Desom perusti viinikauppakeskuksen Caves St Remyn. Alun perin vain viiniliiketoimintaan keskittynyt perheyritys huomasi nopeasti Luxemburgin viinitarhojen mahdollisuudet ja päätti aloittaa myös omien viinien valmistuksen. Kellarit sijaitsevat Remichissä, 1800-luvun upeassa rakennuksessa. Ajan mittaan rakennuksia on muutettu ja laajennettu. Myös viinitarhoja laajennettiin vähitellen ja nykyään köynnöksiä viljellään yli 12 hehtaarin alueella. Omien tarhojen lisäksi Desomilla on itsenäisiä sopimusviljelijöitä 40 hehtaarin alalla. Nykyään yrityksen johdossa ovat Albert ja Georges Desom sekä Albertin poika Marc.