Brunello Nastagio on Col d’Orcian pitkäaikaisen kokemuksen tulos Sangiovese-viinitarhojen kehittämisestä. Nastagio on myös tulos monista tutkimuksista, joita Col d’Orcia on tehnyt yli 20 vuoden ajan yhteistyössä Firenzen yliopiston kanssa. Sangiovese -rypäleet tulevat viinitarhoilta, jotka ovat peräisin 1940-luvulta. Käyminen kestää noin 18–20 päivän ajan kontrolloidussa lämpötilassa alle 28 °C. Viinin käyminen 100 hl: n leveissä ja matalissa terässäiliöissä ja ensimmäisen vuoden Tonneaux-tynnyreissä (500 litraa) tapahtuva kypsytys edustaa perinteen ja uuden ajan kohtaamispaikkaa. Suurissa tammitynnyreissä tapahtuva kypsytys toisena ja kolmantena vuotena antaa viinille maku- ja aromitasapainon ja tuottaa hienoja ja tyylikkäitä tertiäärisiä elementtejä, korostaen Sangiovesen tyypillisten aromien monimuotoisuutta. Nastagio on vanha Fattoria di Sant’Angelon maalaistalo, joka oli jo mukana suurherttua Leopoldin kartoissa.
Väriltään viini on syvän rubiininpunainen. Tuoksu täyteläinen, intensiivinen ja tyylikäs. Mukana on vihjeitä kypsistä punaisista hedelmistä, jotka ovat tasapainossa mausteiden ja vanilja-aromien kanssa. Täyteläinen maku ja erittäin hyvä rakenne, tanniinit ovat kypsiä ja pysyviä täydellisesti yhdistettynä Sangiovesen tuoreuteen. Jälkimaku pitkä, pehmeä ja miellyttävän hedelmäinen. Viiniä on kypsytetty 3 vuotta Allierin ja Slovenian tammessa ja sen jälkeen vähintään vuoden ajan pullossa. Rypäleet: Sangiovese 100 % (Brunello).