Array
    (
    )
    

    Bedoba Saperavi 2019

    • Tuotenro: 6120119
    • Viivakoodi:
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    19.50 

    Tämä erittäin luonteikas ja mehukkaan marjaisa viini on hyvin tumma, mahongin ja mustan kirsikan väriyhdistelmä. Tuoksussa runsaasti kypsää marjaisuutta, Marasca -kirsikkaa, yrttisiä mausteita ja nahkaisuutta. Täyteläistä lähestyvä makupaletti pitää sisällään kirsikkaa, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja paahteisuutta. Jälkimaku on hienostuneen samettinen ja täyteläinen. Nautinnollinen ruokajuoma talvisille pataruuille, grillatulle lihalle, riistalle ja voimakkaille juustoille.

    Suurin osa rypäleistä on käytetty terästankeissa ja sen jälkeen osa mehusta on siirretty pieniin amerikkalaisiin tammitynnyreihin ja osa isoihin, 5000 litran sammioihin, joissa viini on käynyt myös malolaktisen käymisen. Pienempi osa rypäleistä on käytetty Qvevri -amforoissa kokonaisina terttuina ja jätetty kuorien kera kypsymään aina seuraavaan kevääseen, jolloin kuoret puristetaan ja kypsytys amforoissa jatkuu vielä jonkin aikaa, kunnes kaikki eri astiatyypeissä kypsyneet erät sekoitetaan valmiiksi viiniksi. Pullotuksen jälkeen viini on lepää vielä varastossa 12 kuukautta ennen myyntiin laskemista.

    Tämä viini on valmistettu ikonisesta georgialaisesta Saperavi -lajikkeesta ja se on kunnianosoitus tämän kulttuuririkkaan ortodoksisen maan 8 000 -vuotiselle viininvalmistusperinteelle.

    Bedoba

    Beboda-viinin perustajat olivat yhteistyössä georgialainen viinintekijä Nugzar Ksovreli, Kakheti-viinitalo ja sveitsiläinen viiniguru Thierry Fontannaz. Tierryn intohimo ja äärimmäinen kunnioitus Georgian antiikin viininvalmistustekniikoita kohtaan olivat lähtökohdat tämän ikonisen Saperavi-viinin syntymiseen Konchoshvili-perheen viinitilalla. Tämä tilan viinikellarit ovat vuodelta 1737, jolloin Kakhetian kuningas Teimuraz 1. viinintekijä Kakhaber Konchoshvili perusti viinitilan alueelle ja valmisti ensimmäiset viinit historiallisella Qvevri-menetelmällä. Qvevri-viininvalmistusmenetelmä julistettiin osaksi UNESCO:n kulttuuriperinnöllistä nimisuojelua vuonna 2013. Se on Kaukasuksella lähes 8000 vuotta käytetty menetelmä, jossa viini valmistetaan maan sisällä saviruukuissa, usein kuorineen ja siemenineen.