Array
  (
  )
  

  Bedoba Saperavi 2019

  • Tuotenro: 6120119
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  19.50 

  Tämä erittäin luonteikas ja mehukkaan marjaisa viini on hyvin tumma, mahongin ja mustan kirsikan väriyhdistelmä. Tuoksussa runsaasti kypsää marjaisuutta, Marasca -kirsikkaa, yrttisiä mausteita ja nahkaisuutta. Täyteläistä lähestyvä makupaletti pitää sisällään kirsikkaa, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja paahteisuutta. Jälkimaku on hienostuneen samettinen ja täyteläinen. Nautinnollinen ruokajuoma talvisille pataruuille, grillatulle lihalle, riistalle ja voimakkaille juustoille.

  Tämä viini on valmistettu ikonisesta georgialaisesta Saperavi-lajikkeesta ja se on kunnianosoitus tämän kulttuuririkkaan ortodoksisen maan 8 000 -vuotiselle viininvalmistusperinteelle.

  Bedoba

  Beboda-viinin perustajat olivat yhteistyössä georgialainen viinintekijä Nugzar Ksovreli, Kakheti-viinitalo ja sveitsiläinen viiniguru Thierry Fontannaz. Tierryn intohimo ja äärimmäinen kunnioitus Georgian antiikin viininvalmistustekniikoita kohtaan olivat lähtökohdat tämän ikonisen Saperavi-viinin syntymiseen Konchoshvili-perheen viinitilalla. Tämä tilan viinikellarit ovat vuodelta 1737, jolloin Kakhetian kuningas Teimuraz 1. viinintekijä Kakhaber Konchoshvili perusti viinitilan alueelle ja valmisti ensimmäiset viinit historiallisella Qvevri-menetelmällä. Qvevri-viininvalmistusmenetelmä julistettiin osaksi UNESCO:n kulttuuriperinnöllistä nimisuojelua vuonna 2013. Se on Kaukasuksella lähes 8000 vuotta käytetty menetelmä, jossa viini valmistetaan maan sisällä saviruukuissa, usein kuorineen ja siemenineen.