Array
  (
  )
  

  Champagne Amour de Deutz rose 2013

  • Tuotenro: 1261200
  • Viivakoodi: 3359950255808
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 12
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  165.10 

  Hyvin vaaleanpunainen, oranssiin vivahtava väri, hieno ja runsas mousse. Tuoksu pehmeän pyöreä, punaisia marjoja, ripaus kirsikkaa, luumua ja paahtoleipää, höyrytettyjä hedelmiä ja ripaus ruusua, hieman kehittynyt. Maku kuiva ja pehmeän pyöreä, punaiset marjat toistuvat, mukana myös karpaloa ja puolukkaa. Hapoissa miellyttävästi sitrushedelmien raikkautta. Suuntäyttävä, pitkä ja kantava.

  Rypäleet / Blend: 55 % Pinot Noir from Aÿ, Bouzy and Verzenay. 45 % Chardonnay from Avize, Chouilly and Villers-Marmery. 8 % Pinot Noir red wine produced by Deutz form parcels of old vines in Aÿ and Mareuil-sur-Aÿ.

   

  Champagne Deutz

  Champagne Deutzin perustivat William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann Aÿn kaupungissa vuonna 1838. Maison Deutz & Geldermann menestyi hyvin, ja siirtyi sukupolvelta toiselle. Vuonna 1882 Deutz oli yksi Syndicat des Grandes Marquesin perustajajäsenistä. Laman aikana 1930-luvulla talo oli vähällä mennä konkurssiin kysynnän romahdettua laman vuoksi. Marie Deutz-Geldermann sijoitti koko huomattavan henkilökohtaisen omaisuutensa yritykseen ja pelasti talon. Vuosien varrella ja sukupolvi toisensa jälkeen uusia tarhoja ja maita hankittiin pikkuhiljaa. Kaikki tilan tänä päivänä omistamat maat ovat menneiden sukupolvien hankkimina, kunnostamia ja rakkaudella vaalimia. Reilu kolmannes tulee talon omilta tarhoilta ja loput hankitaan läheisiltä sopimusviljelijöiltä, joilta Deutz on ostanut rypäleensä jo useiden sukupolvien ajan. Deutz ostaa vain parhaita rypäleitä ja karsinta on ankaraa myös lajittelupöydällä, vain laadukkaimmat rypäleet kelpaavat talon puristamolle. Deutz onkin erityisen tunnettu korkeasta laadustaan. Deutzille rypäleitä toimittavien tarhojen échelle luokitus on 95 %, luku on yksi Champagnen korkeimmista.