Läpikuultava, kaunis rubiiniin vivahtava väri. Tuoksu täyteläisen hedelmäinen, mansikkaa, tummaa kirsikkaa ja vadelmaa, taustalla bitteristä suklaata ja kypsää tomaattia. Maku miellyttävän marjaisa ja hapot ja tanniinit ovat hyvässä tasapainossa. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Viini on käytetty perinteisesti isoissa avoimissa sammioissa sekä kypsytetty noin 6 kuukautta 600 litran tammitynnyreissä. Mainio ruokaviini linnuille, paahdetulle lihalle ja pataruuille.
Rypäleet: Pinot Noir 100 %.
Cave de l’Abbé Rous
Cave de l`Abbé Rous on nimetty 1800-luvulla eläneen papin kunniaksi, sillä hän oli ensimmäinen, joka myi banyulsin viinejä pulloissa rahoittaakseen kirkkonsa rakentamisen. Tänä päivänä tämän arvostetun osuuskunnan muodostavat 750 viininviljelijää, jotka viljelevät köynnöksiä yhteensä 1150 hehtaarin alalla. Viinitarhat sijaitsevat aivan Espanjan rajan tuntumassa jyrkillä rinteillä, Pyreneiden ja Välimeren välissä, liuskekiven muodostamilla terasseilla. Alueen tärkein rypäle on punainen Grenache, joka tuottaa runsaan ja aromikkaan sadon näillä kivisillä rinteillä.
Tuottajan kotisivuille