Weingut Meyer – Näkel Gmbh

Meyer-Näkelin tilalla viljellään nykyään viiniä viidennessä sukupolvessa. Aikoinaan tila perustettiin avioliiton myötä kun Paula Meyer ja Willibald Näkel saivat myötäjäisinä 1,5 hehtaaria viiniköynnöstä. Tila oli jo silloin edelläkävijä Ahrissa, viljellen poikkeuksellisesti punaisia lajikkeita. Nykyään tilan koko on kasvanut 15 hehtaarin suuruiseksi ja tilaa hoitaa Werner Näkel, hänen vaimonsa Claudia sekä heidän tyttärensä Meike ja Dorte.

Vuonna 1982 Werner Näkel muutti uransa lukion matematiikan ja urheilun opettajasta, ja otti sukutilan hoitoonsa. Hänellä oli pohjana vahva osaaminen viininviljelyksestä ja halu luoda jotain uutta. Sinnikään ja pitkäjänteisen kellarityön myötä hän onnistuikin luomaan uuden tyylin Pinot Noir-viinin Ahrin alueelle. 1980-luvun loppuun mennessä Werner Näkel oli ansainnut mainetta ja voittanut lukuisia palkintoja erinomaisilla punaviineillään.

Näkel näkee viinit alueellisina lähettiläinä, jotka symboloivat luonnetta, jota Ahrin jyrkät rinteet liuskekivisellä maaperällään synnyttävät. Näkelin filosofia on aina ollut säilyttää ja korostaa viinien yksilöllistä terroiria.

Tämä on saavutettavissa vanhojen viiniköynnösten, tunnollisen viinitarhan hoidon, johdonmukaisen tuoton vähentämisen ja huolellisen käsikorjuun myötä. Näin luodaan perusta terveille, täysin kypsyneille rypäleille ja viinille, joka on täynnä luonnetta, hyvää tasapainoa ja voimakasta aromia. Ahrin laakso on Saksan pohjoisin ja myös pienin punaviini-alue, kooltaan vain noin 550 hehtaaria.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Saksa