Toresanas

Toresanas on perustettu vuonna 1980 ja omat tuotantotilat ovat vuodelta 1997, jolloin päätettiin investoida omaan viinilään. Se rakennettiin aivan Toro DO -appellation sydänalueelle Toron kaupungin alueelle.

Kaksikerroksinen rakennus, joista toinen sijaitsee maan alla, on erinomainen luonnonmukaiseen kypsytykseen ja säilytykseen optimaalisessa lämpötilassa sekä kosteudessa.

Toresanas -tilalla on 20 hehtaaria omia tarhoja Tinta de Toro -lajiketta. Tarhat sijaitsevat kaakkoon Zamoran maakunnassa, 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Savi-hiekkakivinen maasto ja kalkkikiveä sisältävä sedimentti on ihanteellinen kasvuympäristö Tinta de Toro -lajikkeelle, joka hyötyy suuresti maaperän orgaanisen aineksen köyhyydestä, kalkkipitoisuudesta ja niukasta kosteudesta.

DO Toron laatuviinialue sijaitsee Castilla y Leónissa, Zamoran maakunnassa ja se sisältää pinta-alaltaan 5500 hehtaaria viinitarhoja. Tälle luonteeltaan kuivalle alueelle on ominaista mannerilmasto, johon Atlantin meri-ilmasto antaa vaikutteita. Kylmät talvet ja runsaat aurinkotunnit suovat erinomaiset edellytykset menestyksekkäälle rypäleen kypsymiselle. Maaperä koostuu pääasiassa hiekkakivestä, savesta ja kalkkikivestä. Sallittuja rypälelajikkeita ovat Tinta de Toro, Garnacha, Verdejo ja Malvasia.

 

Tuottajan kotisivuille