Terra D’uro

Vuonna 2007 Cristiano Van Zelleriltä pyydettiin apua pienelle viinitilalle, jossa oli viljeltynä noin 14 hehtaaria viiniköynnöstä, alkuperäistä, varttamatonta Tinta de Toroa. Viinitarhan omistivat Nicolas Marco ja hänen perheensä.

Cristianon ehdotuksesta päädyttiin perustamaan uusi yhteistyöyritys tilan kehittämiseksi. Mukaan yhtiöön tuli myös Cristianon pitkäaikainen ystävä Óscar Carrote. Óscarilla oli pitkä kokemus vähittäiskaupan ja ravintola-alan puolelta ja näin saadun myynnin sekä markkinoinnin kokemus oli luonteva lisä, muodostaen lopullisen joukkueen.

Fantastinen vuosikerta 2006 oli jo tekeillä, kun yhteistyö alkoi ja ensimmäinen vuosikerta uuden kumppanuuden myötä oli 2007.

Kesäkuussa 2010 joukkueeseen liittyi uusi jäsen, Javier Ortega, nuori enologi Valladolidista, Dueron alueelta. Javierilla oli jo pitkä kokemus suurten viinien tekemisestä Riojan, Ribera del Dueron ja Ruedan alueilla, ja hän tuli vahvistamaan tiimiä.

Tilan tarhoilla on viljeltynä Tinta de Toroa, josta osa on jopa 140 vuotta vanhoja (4,5 hehtaaria) köynnöksiä. 2 ha on 80 vuotta vanhoja ja 9 hehtaaria on 12 vuotta sitten istutettuja köynnöksiä. Kaikki ovat varttamattomia ja luonnonmukaisesti viljeltyjä.

Viinitarhat sijaitsevat Dueron vasemmalla rannalla, noin 5 km jokilaaksoa ylöspäin Toron kaupungista.