Sokol Blosser

Bill Blosser ja Susan Sokol Blosser istuttivat ensimmäiset viiniköynnökset tarhoilleen vuonna 1971. He tarvitsivat kaiken nuoren itseluottamuksen, energian ja päättäväisyytensä luoda uutta, koska Oregonin alueella ei vielä ollut viinitietoutta. Yhtenä seudun pioneereista, Sokol Blosser on selvinnyt, kasvanut ja vaurastunut saman perheen omistamana ja on ylpeänä osa Oregonin viiniteollisuuden kehitystä. Nykyään alueella on yli 400 viinitilaa, yli 19000 hehtaaria viinitarhoja ja Oregonin viinit ovat saatavilla kaikkialla maailmassa.

Sokol Blosserin 40 hehtaarin tarhat sijaitsevat Dundee Hills’n kukkuloilla. Täällä korkeammalla on lämpimät yöt ja vähemmän laaksojen sumuisia aamuja, jolloin rypäleet säilyvät terveempinä ja niistä kehittyy rikkaan hedelmäisiä sekä maaperälle tyypillisen mineraalisia.

Sokol Blosserin viinintekijä on ollut vuodesta 1998 Russ Rosner. Rosner on luonut mainetta viljely- ja valmistusmenetelmien kehittäjänä ja hän oli aikaisemmin Robert Mondavin palveluksessa yli kymmenen vuotta.

Tuottajan kotisivuille
Category

Pohjois-Amerikka, USA