Società Bioagricola Laselva

Arkeologiset kaivaukset osoittavat, että viinintuotannolla on Maremmassa pitkä historia. Viiniä vietiin etruskien kauppaamana yli meren sekä myös läpi Euroopan. Prosessi rypäleestä pulloon on edelleen erittäin työvoimavaltaista. Salaisuus hyvään viiniin ja sen valmistuksen moniin yksityiskohtiin on intohimona Cantina LaSelvan viinitilalla.

Luonnonmukainen viinirypäleiden tuotanto, uusinta tekniikkaa hyväksi käyttäen, kuitenkaan perinteitä unohtamatta, on kulmakivenä tilalla. Viljelmillä on käytössä paikallisia lajikkeita, jotka parhaiten vastaavat luonteeltaan Maremmaa. Luonnonmukainen kasvien suojelu ei ole pelkästään hyvä viinirypäleille, se on myös hyvä koko ekosysteemille. LaSelvan tavoitteena on viinin luonne ja laatu, jotka ovat yhdistettävissä saumattomasti keittiön tuotteisiin.

Tilan 20 hehtaarin alalla viljellään paikallisia ja kansainvälisiä lajikkeita, kuten Sangiovese, Ciliegiolo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malvasia Nera, Petit Verdot, Alicanten ,Vermentino ja Ansonaca. Istutustiheys on 5000 viiniköynnöstä hehtaaria kohden. Sidontamenetelmä cordone speronato. Tuotos: 1-1,5 kg rypäleitä viiniköynnöstä kohden.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Italia