Tiefenbrunner

 Tiefenbrunner Castel Turmhofin tila sijaitsee Kurtatschin kylässä Etelä-Tirolisssa ja sen viininviljelyn historia juontuu aina 1100-luvulle saakka. Nykyiset omistajat Herbert Tiefenbrunner ja hänen poikansa Christof vastaavat noin 700 000 pullon vuosittaisesta tuotannosta. Viinit jakautuvat 70 % punaisiin ja 30 % valkoisiin. Alueen vaikeakulkuiset maastot luovat haasteita

Laus, Bodegas Laus

Bodegas Laus on suurehko viinitila Aragónissa, Pyreneitten juurella, Somontanon DO -alueella. Tilan viljelykset sijaitsevat peräti 14 neliökilometrin laajuudella ja sen vuosituotanto yltää yli 3 miljoonaan pulloon. Laajasta tuotantomäärästä huolimatta viinit ovat persoonallisia ja monivivahteikkaita. Somontano sijaitsee nimensä mukaisesti aivan vuoren rinteiden tuntumasssa ja viljelykset yltävätkin

Pradeaux, Chateau Pradeaux

Bandol tunnetaan pitkään kestävistä lähinnä mourvèdrestä valmistetuista täyteläisistä ja runsaista punaviineistä. Muitakin rypäleitä ja viinityyppejä löytyy, mutta ne eivät roséta lukuun ottamatta ole yltäneet samaan arvostukseen. Alueen arvostetuimpiin tuottajiin kuuluva Château Pradeaux on Portaliksen suvun vuodesta 1752 saakka omistama tila. Tilan hankki suvun omistukseen Napoleonin

Chateau Lacoste Borie

Viini on Chateau Grand Puy Lacosten kakkosviini. Loistava, lempeä ja täydellinen claret korkeasti arvostetulta Cru Classé -tilalta, jonka viinit journalistit sanovat kuuluvan nykyään jo johtavien Pauillac’n tuottajien eturintamaan.  

Pradorey, Real Sitio De Ventosilla, Rueda

Real Sitio de Ventosillan tilan historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Ribadeon kreivi myi maat silloiselle kuningatar Isabelille. Myöhemmin tila siirtyi Kastilian kuningas Carlosin haltuun. Tilan suuruus on kokonaisuudessaan 3000 hehtaaria, josta 520 hehtaaria viiniköynnöstä. Köynnökset ovat istutettuina kukin klooni omille palstoilleen erillään toisistaan. Tila onkin

Cantina Vini Marsala Martinez Srl.

Vuonna 1866 Carlo Martinez osti yhden Sisilian historiallisimmista Marsala-tiloista. Tuosta lähtien tilalla on valmistettu saman suvun toimesta laadukkaita viinejä. Martinezin suvun ystäviin ja tuotannon vaikuttajiin kuului myös Ignazio Florio, Sisilian talouselämän johtavia hahmoja. Nykyään tilan kapasiteetti on noin 40 000 hehtolitraa, joista 8 000 hehtolitraa

Logan Wines

Logan Wines on perheyritys Orangen ja Mudgeen alueella, New South Walesissa, Australian itäosassa. Peter Logan innostui aikanaan viineistä ollessaan nuorena miehenä reppureissulla Euroopassa. Opiskeltuaan ensin kemistiksi, hän suoritti myöhemmin enologitutkinnon Adelaiden yliopistossa. Nykyään Peter vastaa viinien valmistuksesta ja hänen vaimonsa Hannah taasen markinnoinnista. Tämä Central Rangesin

Craggy Range

Kun Terry Peabody ja Steve Smith vuonna 1997 perustivat Craggy Range -viinitilan, oli tapahtuma yksi Uuden-Seelannin viinihistorian merkkipaaluja. Yhdessä he investoivat parhaaseen maaperään viininviljelyksen kannalta sekä valitsivat laadukkaimmat taimet arvostetuilta kasvattajilta. Heidän tavoitteenaan oli valmistaa single-vineyard -viinejä – viinejä, jotka todella kuvastaisivat paikallista terroiria. Uuden-Seelannin

Resalte De Peñafiel, Bodegas

Bodegas Resalte sijaitsee Ribera del Dueron sydämessä, Peñafielin kylässä. Tila perustettiin vuonna 2000 tarkoituksena tuottaa huippulaatuisia viinejä. Viinilä ja pullottamo ovat huippumoderneja ja uusin tekniikka on käytössä viinin laadun takaamiseksi, kuitenkin valmistusmenetelmät ovat perinteiset. Resalte hallinnoi yhteensä 80 ha tarhoja Ribera del Dueron eri alueilla.

Sandrone, Sandrone Luciano

Luciano Sandronea pidetään Barolon parhaimpiin kuuluvana uuden polven viinin tekijänä. Viinitalon hän perusti vasta vuonna 1978, mutta kasvettuaan viinin ympäröimänä on hän osannut ottaa inspiraationsa perinteistä, käyttäen maltillisesti uutta tekniikkaa hyväkseen. Luciano ja hänen veljensä Luca tuottavat viiniä vain Nebbiolo, Barbera ja Dolcetto -rypäleistä. Heidän

Bodegas Guelbenzu

Guelbenzun perhe Cascantessa on tuottanut viiniä yli 150 vuotta ja tilaa johtaa nykyään D. Julio Guelbenzu yhdessä kahdeksan lapsensa kanssa. Tilalla on tehty erittäin paljon arvokasta työta viinitutkimuksen parissa ja voikin sanoa, että tilan jokaisen pullon sisältö on täynnä tuhansia tunteja tutkimustyötä, maaperää, aurinkoa, sadetta,

Kientzler, Andre

André Kientzler on arvostettu, keskikokoinen Grand Cru -viinien tuottaja Ribeauvillesta. Viiden sukupolven ajan Kientzlerin talo sijaitsi keskellä Ribeauvillen kylää. Vuonna 1997 se perustettiin uudestaan keskelle viinitarhoja kaupungin ulkopuolelle. Tila on perheomistuksessa ja kaikki viinit valmistetaan omien tarhojen rypäleistä. Viljeltyä alaa on 10 hehtaaria, niistä 3,7

Champagne Laherte FrÈres

Chavotin pieni kylä sijaitsee Coteaux d’Epernayn lounaispuolella ja se on kuuluisa keskellä viinitarhoja sijaitsevasta romaanisesta kirkosta. Tällä alueella sijaitsevat myös Laherten perheen 10 hehtaarin viiniviljelmät. Tilan tuotannosta puolet tulee omilta tarhoilta ja puolet sopimusviljelijöiltä. Chavotin lisäksi rypäleitä tulee myös muutamalta muulta tarhalta; Chardonnay-lajiketta premier cru

Chateau Du Tariquet

Tila on Artaudin perheen perustama vuonna 1912. Perustajan tyttärentyttären, Helenen, mennessä toisen maailmansodan jälkeen naimisiin espanjalaislähtöisen Pierre Grassan kanssa, kokivat tilan rakennukset ja tarhat uuden kukoistuksensa näiden nuorten käsissä. Helenelle ja Pierrelle syntyi neljä lasta, Maïté, Christiane, Françoise ja Yves. Maïté and Yves jatkoivat tilan

Marchesi Di Barolo

Marchesi di Barolo on historiallinen ja arvostettu viinintuottaja aivan Piemonten sydänalueilta. Tilan omistukseen kuuluu yli 50 hehtaaria parhaimpia viljelymaita Nebbiolon, Barberan ja Dolcetton hallitessa valtaosaa näistä. Jonkin verrran tuotantoa on myös valkoisille lajikkeille kuten Cortese ja Moscato. Marchesi di Barolo Wine House on yksi harvoista

Tenuta Castelbuono

Tenuta Castelbuono on Lunelli Groupin omistuksessa oleva tila Umbriassa. Tämä tila tuottaa lähinnä Sangiovese ja Sagrantino -lajikkeista viinejä Montefalcon ja Beragnan alueilta. Sagrantino di Montefalco on yksi arvostetuimmista ja harvinaisimmista DOCG -viineistä Italiassa.

Rucahue, Vina Rucahue

Vuonna 1982 Jose Esturillo osti syrjäisen palstan maata Maule Valleyn karuilta vuoristoseuduilta. Tämä kyseinen 490 hehtaarin tila oli alkukantaisessa kunnossa, rosoista maastoa, ylirehevöitynyttä kasvillisuutta, ei teitä eikä sähköä, kaiken kaikkiaan loistavaa potentiaalista maaperää viiniköynnösten istuttamiselle. Josen aatteen mukaan tilalle istutettiin ensiluokkaisia taimia ja näin saatiin

Glaetzer Wines

Glaetzer Winesin syntymä aloitti myös uuden ajan Glaetzerin viiniperheen elämässä. Nykyään kaikki klaanin jäsenet ovat mukana. Colinin lisäksi hänen viinitiedettä opiskellut vaimonsa, kaksoisveli/viinintekijä John, sekä kolme Colinin viinintekijäpoikaa vaimoineen osallistuvat panoksellaan tilan toimintaan. Colin ja hänen poikansa Ben jakavat saman viinifilosofian, jossa molemmat uskovat vakaasti

Girardin, Vincent Girardin Sarl

Vincent Girardin on Santenayn kuuluisuutta niittänyt nouseva tähti, joka aloitti toimintansa vuonna 1994. Hän hankki tällöin uuden talon, uudet tuotantotilat, kauniin vaimon, lisää maata ja oikeuden käydä viinikauppaa. Girardin tuottaa viinejä sekä omilta viljelmiltään, että muualta Côte de Beaunesta ostamistaan rypäleistä. Hän ei osta valmista

Tinon, Samuel Tinon

Ranskalaissyntyinen Samuel Tinon oli ensimmäinen ranskalainen, joka asettui asumaan pysyvästi Tokajiin vuonna 1991. Hän syntyi Bordeaux’ssa ja opiskeli viininviljelyä ja enologiaa. Valmistuttuaan vuonna 1989, hän kierteli ympäri Australiaa, Chileä ja Italiaa lentävänä viinintekijänä. Sen jälkeen hän työskenteli eri Tokajin tuottajilla kymmenen vuotta ja aloitti oman

Caggiano, Cantine Antonio Caggiano

Antonio Caggiano on perustanut tilansa vuonna 1990 kunnioittamaan etenkin tuon autoctoni-lajikkeen viinejä perinteisin viljely- ja viinintekotavoin. Viint ovatkin saaneet lukuisia kunniamainintoja alan lehdistössä ja kirjallisuudessa, mm. Gambero Rosso on maininnut viinit Tre Bicchierin arvoisiksi. Caggianon tilan yhteydessä toimii myös pienimuotoinen museo.

Gillmore, Gillmore Winery

Gillmore on perheyritys, jonka on luonut Francisco Gillmore vuonna 1990. Viininteossa ovat mukana myös tytär Daniella sekä vävy Andrés Sanchez. Ryhmän tavoitteena on luoda konsentroituneita ja persoonallisen aromikkaita viinejä jotka heijastavat alueen ominaisuuksia. Tilan huippuviinit tuotetaan valikoiduilta alueilta Loncomilla Valleysta. Tämä pehmeämuotoinen, mereltä sisämaahan avautuva

Domaine RÉmy Gresser

Domaine Gresser sijaitsee Andlaun kunnassa, Strasbourgin ja Colmarin välillä, Mont Ste Odilen alarinteillä. Tilan on perustanut jo vuonna 1520 Thiébault Gresser ja nykyään viljelyksiä hoitaa hänen jälkeläisensä Rémy Gresser. Tilaa hoidetaa TYFLO-järjestön periaatteiden mukaisesti kunnioittaen biologisia viljelymenetelmiä. Tilan viinit ovat luomua.