Weingut Meyer – Näkel Gmbh

Meyer-Näkelin tilalla viljellään nykyään viiniä viidennessä sukupolvessa. Aikoinaan tila perustettiin avioliiton myötä kun Paula Meyer ja Willibald Näkel saivat myötäjäisinä 1,5 hehtaaria viiniköynnöstä. Tila oli jo silloin edelläkävijä Ahrissa, viljellen poikkeuksellisesti punaisia lajikkeita. Nykyään tilan koko on kasvanut 15 hehtaarin suuruiseksi ja tilaa hoitaa

Etienne Le Riche Wines

Le Richen tila sijaitsee viehättävässä Jonkershoekin laaksossa, lähellä historiallista Stellenboschin kaupunkia. Laaksoa ympäröi majesteettinen Hottentots Holland-vuoristo. Vuonna 1911 rakennetussa viinilässä on vanhaa Etelä-Afrikkalaista tuntua, mutta se on tyylikkäästi uusittu mahdollistaen foorumin luoda ultrapremium -punaviinejä, klassiseen vanhan maailman tyyliin. Tuotanto on noin 60000 pulloa vuodessa ja

Azienda Agricola Monte Dall’ora

Valpolicellan sydämessä, missä tie laskeutuu vanhaan Castelrotton kylään, sijaitsee Monte dall’Oran tila. Arkeologiset löydöt dokumentoivat ensimmäisten Vitis Vinifera -köynnösten istutetun lähelle Oran viinitarhoja Castelrotton kukkuloille jo 400 jKr. Castelrotto oli tuolloin tärkeä kauppapaikka ja roomalaiset olivat alueen edistäjiä ja kauppiaita nostaen seudun viinituotannon maineeseen. Parhaat viinitarhat

Società Bioagricola Laselva

Arkeologiset kaivaukset osoittavat, että viinintuotannolla on Maremmassa pitkä historia. Viiniä vietiin etruskien kauppaamana yli meren sekä myös läpi Euroopan. Prosessi rypäleestä pulloon on edelleen erittäin työvoimavaltaista. Salaisuus hyvään viiniin ja sen valmistuksen moniin yksityiskohtiin on intohimona Cantina LaSelvan viinitilalla. Luonnonmukainen viinirypäleiden tuotanto, uusinta tekniikkaa hyväksi käyttäen,

Maison Louis Latour

Maison Louis Latour on yksi arvostetuimmista négociant-éléveurs -perheyrityksistä Burgundissa. Louis Latour tunnetaan koko maailmassa laadukkaista puna- ja valkoviineistään ja yhtiö on rakentanut mainetta perinteitä kunnioittaen sekä uusia innovaatiota kehittäen. Vaikka yritystä pidetään yhtenä perinteisimmistä burgundituottajista, on Maison Louis Latour  myös edelläkävijä muidenkin alueiden viinituotannossa. Nämä viinit

Cantine Dei

Vuonna 1964, Alibrando Dei, Maria Caterinan isoisä osti ensimmäisen palstansa historialliselta Bossanon tarhalta. Bossano on ollut erittäin suosittu ja tärkeä viinitarha-alue Montepulcianossa. Nykyään siellä syntyy Montepulciano Riserva Bossona. Myöhemmin vuonna 1973 Alibrando Dei osti Villa Martienan koko tilan ja sen upean päärakennuksen. Tämän todella kauniin ja

Huinck & Co

Huinck & Co -yrityksen on perustanut Wim Huinck 1980-luvun alussa. Hänen johdollaan yhtiöstä on tullut edelläkävijä "uuden maailman" viinien segmentissä. Aloittamalla Kalifornialaisten viinien pullottamisn EDC Antwerpen NV:ssä, tuli yhtiöstä pian Hollannin yksi johtavista "uuden maailman” viinien tuontia ja pullotusta harjoittavista yhtiöistä.

Huinck & Co

Huinck -yhtiön on perustanut Wim Huinck 1980-luvun alussa. Hänen johdollaan yhtiöstä on tulluti edelläkävijä uuden maailman viinien segmentissä. Aloittaen pullottamalla Kalifornian viinejä, yhtiöstä tuli pian Hollannin johtava uuden maailman viinien tuontia ja pullotusta harjoittavista yhtiöistä. Toiminnan alussa he toimivat ainoastaan hollantilaisten jälleenmyyjien kanssa, mutta nykyään

Antolino Brongo

Cryomalus on ollut projekti luoda korkealuokkainen tuote ominaisuuksiltaan ainutlaatuiselta Québecin alueelta. Seudun dramaattinen lämpötilavaihtelu eri vuodenaikojen myötä on luonut kesäisin oivallisen pohjan omenoiden viljelyyn ja toisaalta talvisin niiden luonnolliseen jäätymiseen. Tämän harvinaisen ja persoonallisen IceCiderin valmistukseen omenat ovat kypsyneet myöhään syys-lokakuulle ja sen jälkeen ne

Maison Simonnet-febrve

Maison Simonnet-Febvren perinteikäs viinitalo sai alkunsa vuonna 1840, kun tynnyrintekijä Jean Febvre perusti yrityksen, joka keskittyi tekemään vain kuohuviinejä pullokäymismenetelmällä. Vanhat viinivalmistusmenetelmät on yhdistetty uuden, Chitryle-Fort`ssa sijaitsevan viinilän moderniin teknologiaan, joiden avulla tuotetaan alueen uniikin maaperän luonteenpiirteitä ilmentäviä viinejä. Nykypäivänä Maison Simonnet-Febvre onkin ainoa viinitalo

Domaine Jean-renÉ Germanier

Vuonna 1886 Urbain Germanier istutti ensimmäiset viinitarhansa pienen Vétrozin kylän rinteille, aivan Valais’n keskusalueelle. Vuosia myöhemmin tilan ottivat hoitoonsa Urbainin kolme poikaa, Francis, Paul ja Charles. Heidän käsissään tilan viljelykset saavuttivat premier cru -arvostuksen ja viinit arvostettiin yhdeksi Valais’n parhaimpiin kuuluviksi. Tilalla on harjoitettu myös

Domaine Laurent Vogt

Vuonna 1970 Laurent Vogt osti perheelleen useita pieniä tarhoja Alsacen Golden Crown - alueelta. Nykyään viiniköynnöksiä viljellään 11 hehtaarin laajuudella, Wolxheimin, Avolsheimin, Dahlenheimin ja Molsheimin kuntien alueella. Vuosien kuluessa Laurent on siirtänyt tilan hoidon poikansa Thomasin ja tämän vaimon Sylvien vastuulle. Nuori sukupolvi on keskittynyt

Dorigo, Girolamo Dorigo

Dorigon perhe perusti viinitalonsa 1966 hankkimalla kaksi erittäin merkittävää tarhaa Colli Orientali del Friulista. Aluetta on kuvattu Italian Alsaceksi. Täällä pohjoisessa Italiassa Dorigot viljelevät kahta tarhaansa, ”Montsclapade” ja ”Ronc di Juri”, yhteensä 28 hehtaaria. Tarhat sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä toisistaan omilla kukkuloillaan. Dorigot ovat

Domaine De La Solitude

Domaine de la Solituden historia ulottuu vuoteen 1820, jolloin Bordeauxin hiippakunnan pappi Pierre Bienvenu Noailles hankki tilan ja sen jälkeen tila on ollut yli 150 vuotta pyhän sisarkunnan majapaikkana. Tätä kuvankauniissa maisemassa Martillacissa sijaitsevaa tilaa on viime vuosien aikana kehittänyt sama Bernardin perhe, joka omistaa

Vinos Pinol, Celler Vinos Piñol

Terra Alta on Katalonian eteläisin alue. Automatkalla kohti Batean kaupunkia voi ihailla perinteistä espanjalaista maaseutua, jossa pienet kylät ja kaupungit pilkuttavat viiniköynnösten, oliivi- ja mantelipuiden hallitsemia tasankoja Pándolsin vuorten kohotessa horisonttiin. Alueella on viljelty viiniä jo keskiajalta saakka. Piñolin perhe on viljellyt alueella viiniä jo

Domaine Gayda

  Domaine Gayda sijaitsee Carcassonnen kaupungin kaakkoislaidalla Languedocin alueella. Languedocin peruspiirteisiin kuuluvat moninainen vaihtelevuus niin maaperän kuin ilmasto-olosuhteidenkin suhteen ja nämä olosuhteet luovat pohjan mielenkiintoisten viinien valmistukseen. Domaine Gayda ja sen kaikki viinitarhat ovat Gayda France -organisaation alaisuudessa päätilan sijaitessa Brugairollesin alueella 11 hehtaarin laajuudella. Muita

Ciemme Liquori S.p.a

Ciemmen tislaamo on perustettu vuonna 1948 Pordenonen kaupunkiin Friulissa. Myöhemmin tuotanto siirrettiin Goriziaan ja yritys kasvoi pienestä käsityötislaamosta moderniksi suurtekijäksi alkoholimarkkinoille. Nykyään yrityksen tuotesegmentteihin kuuluvat laaja kirjo erilaisia liköörejä ja grappoja sekä myös erilaiset konsentraatit ja alkoholit elintarviketeollisuuteen.

Morando

Morandon viinitalon historia juontaa juurensa aina vuoteen 1880, jolloin se perustettiin keskeiselle paikalle Piemonten viininviljelyalueelle. Vuosien työn myötä, on Morando kasvanut suureksi viinialan toimijaksi, joka tuottaa vuosittain yli 40 miljoonaa pulloa viiniä. Talolla on viimeisimmän teknologian mukaiset viininvalmistus- ja tutkimuslaitteistot, joiden avulla he pystyvät tuottamaan

Vallado, Quinta Do Vallado

Quinta do Vallado sijaitsee Gorgo-joen korkeilla ja jyrkillä rinteillä aivan Douron-joen suulla. Tilalla uusittiin vuonna 1998 runsaasti vanhoja tarhoja istuttaen touriga nacionalia vanhoihin juuriin, sekä raivattu ja pengerretty runsaasti uusia tarhoja. Kaiken kaikkiaan viljeltyä alaa on noin 64 ha. Myös tekniikkaan on investointu runsaasti ja

Delas Freres

Delas Frères perustettiin vuonna 1835, kun Charles Audibert ja Philippe Delas ostivat 40-vuotiaan Maison Juniquen viinitilan, tila nimettiin uudelleen Audibert&Delasiksi. Dynaamiset ja osaavat tekijät saavuttivat pian suurta mainetta tilalleen, he voittivat lukuisia merkittäviä kansainvälisiä kilpailuja, mm. kultamitalin Sydneyssä 1879. Philippe Delasilla oli kaksi poikaa, Henri

Merryvale

Ensimmäiset viinitilat perustettiin Napa Valleyn alueelle kieltolain aikaan ja yksi niistä, Merryvale sijaitsee täällä Amerikan viinilehtojen sydämessä. Maisemallisen kaunis luonto luo seudulle puitteet monimuotoiseen turistitoimintaan ja historiallisen viinilän sijainti ihanteellisesti St. Helenan ytimessä on auttanut Merryvalea luomaan laadukkaan nimen viinimaailman kartalle. Perinteistä viiniviljelytoimintaa tilalla jatkaa

Coste Petrai

Coste Petrain suhteellisen nuori viinitila sijaitsee luonnonkauniilla alueella Coneglianon ja Valdobbiadenen kukkuloiden välissä. Täällä, perinteisellä prosecco-alueella Trevison provinssissa, sijaitsevat parhaimmat viljelyalueet raikkaiden ja hapokkaiden rypäleiden kypsymiselle. Alueen etelärajaa myöten virtaava Fiume-joki luovuttaa kosteutta sopivasti ja taasen kukkulainen maasto luo hyvät edellytykset runsaille aurinkotuntimäärille sekä tuulettuvuudelle.

Muga, Bodegas Muga

Bodegas Mugan viinitarhat ovat sijoittuneet Montes Obarensesin vuoriston juurelle, Rioja Altan alueelle. Ilmasto on tyypillinen Riojan alueelle, jossa päivien polttavaa kuumuutta viilentää Biskajan lahdelta saapuva viileä tuuli, joka auttaa myös köynnösten tuulettumisessa huomattavasti. Tämä yhdistelmä Välimerellistä, Atlantin ja Mannermaista ilmastotyyppiä on ainutlaatuista koko maailmassa ja

Chateau Guiraud

Château Guiraud on yksi arvostetuimmista Sauternesin alueen tuottajista. Se sijaitsee Sauternesin kunnassa maailman nimekkäimmän makeita valkoviinejä tuottavan tarhan, Château d’Yquemin, naapurissa. Tilan koko on 128 hehtaaria, ja siltä saadaan vuosittain noin 150 000 pulloa viiniä. Tilan omistaa Kanadasta peräisin oleva Narbyn laivanvarustajaperhe. Perheen sukuvaakunassa on