Nikolaihof

Nikolaihof on mahdollisesti Itävallan vanhin viinitila ja sen historia ulottuu lähes 2000 vuoden taakse, aina Rooman valtakunnan aikoihin. Nikolaihofin tilalta löytyy edelleen varhaisen kristillisen Agapit -basilikan jäänteitä ja viiniä on tuotettu täällä aina kelttien ajoista alkaen. Ensimmäiset asiakirjatodisteet tästä löytyvät noin vuodelta 470 jKr. Nykyisen ulkomuotonsa tila on saanut 1400-luvulla, mutta edelleenkään ei voi olla törmäämättä vanhan roomalaisen linnoituksen vaikutuksiin.

Nykyään tilaa hoitavat Christine ja Nikolaus Saahs ovat palauttaneet vanhan perinteen, jossa vieraiden vastaanotto ja viinin maistelut tapahtuvat goottilais-tyylisessä vanhassa kappelissa. Päätalon perustukset juontavat Rooman vallan aikana 63 eaa. rakennettuun torniin ja linnakkeeseen. Varsinainen viinikellari on rakennettu roomalaisen kryptan perustuksille.

Saahs’n perhe noudattaa tiukasti Demeter Associationin luonnonmukaisen maatalouden valvontajärjestelmien sääntöjä. Sen periaatteet voidaan hyvin karkeasti tiivistää seuraavasti: viinille pyritään saamaan mahdollisimman paljon voimaa ja energiaa, silta luontoa turhaan häiritsemättä. Rikkakasvien torjunta-aineita, lannoitteita eikä synteettisiä suihkeita käytetä, ainoastaan luonnonmukaisia aineita, kuten nokkos- ja virmajuuriuutteita ja muita erityisesti tuotettuja valmisteita, joita sovelletaan erittäin laimennettuna. Kuunkierrolla on myös oma vaikutuksensa tuotannossa.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Itävalta