Mas Coutelou

Jeff Coutelou perusti pienen viinitilan vuonna 1987 Puimissonin alueelle Béziers`n ja Faugeres`n kylien välille. Jeff oli yksi ensimmäisistä alueen tuottajista, joka aloitti viinien tekemisen luonnonmukaisesti jo kauan ennen kuin ”luomu-ajatus” tuli tunnetuksi. Tuolloin 80-luvun lopulla, alueen yli 100’000 hehtaarin viljelyksistä oli ainoastaan noin 40 hehtaaria luomua. Jeff irtautui myös osuuskunnallisesta volyymituotannosta ja alkoi noudattaa keskiaikaisia luonnonmukaisia viljelyperinteitä. Nykyään tilaa johtaa Jeffin poika Jean Francois, joka on päättänyt toteuttaa isänsä periaatteet vielä suuremmalla intensiteetillä. Sen lisäksi, että 14 hehtaaria viinitarhoja viljellään luonnonmukaisesti, on istutettu myös 400 oliivipuuta, joiden ainoana tavoitteena on parantaa luonnon monimuotoisuutta. Maaperä on pääosin savea sekä kalkkikiveä ja tuotto on noin 20–35 hehtolitraa hehtaarilta. Mas Coutelou- viinit ovat ominaisuuksiltaan viileän elegantteja ja tyyliltään puhtaan hedelmäisiä. Tämä johtuu siitä, että viinit ovat alkuviinejä ja niissä on ainoastaan rypäleen oma luonnollinen rikkipitoisuus.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska