Laurenz V.

 

Huhtikuussa 2005 Laurenz Maria Moser V, kuuluisan itävaltalaisen Lenz Moser-viiniperheen jälkeläinen, omistautui kokonaan Grüner Veltliner -lajikkeen viljelyn kehittämiseen kahden kumppaninsa kanssa. Franz Schweiger, koulutettu kirjanpitäjä ja taloustieteen asiantuntija, otti vastuun taloudellisesta puolesta, Dieter Hüblerin huolehtiessa markkinoinnista ja jakelusta ja Laurenz Marian keskittyessä viinitarhoihin ja viininvalmistukseen.

Innostus Gruner Veltliner -rypäleen viljelyyn sekä tieto ja kokemus viinintekemisestä yli 400 vuoden ajalta, johtivat uuden kansainvälisen tyylin Grüner Veltliner -viinin syntymiseen. Viinissä on hienovarainen mausteisuus, tyylikäs hapokkuus, vilkas ja leikkisä suutuntuma ja houkutteleva lopputuntuma. Toisin sanoen Laurenz V:n viinit ovat täynnä eleganssia, tasapainoisuutta ja charmia.

Viinirypäleet tulevat sopimusviljelijöiltä Kamptalin, Kremstalin ja Weinviertelin alueilta.

Laurenz Maria Moser V on perinyt tiedon isoisältään, legendaariselta professori Dr. Lorenz Moser III:lta. Lorenz keksi ja kehitti Itävallassa nykyään kaikkialla käytettävän sidontamenetelmän nimeltään Lenz Moser Hocherziehung. Tämä mullisti viinitarhaviljelyn koko Euroopassa.

Hänen neuvonsa pojanpojalleen oli: Keskity tärkeisiin tehtäviin elämässä ja tee ne hyvin. Taito hyvän Grüner Veltlinerin tuottamiseen on viljellä täydelliset viinirypäleet tarhoilla ja yksinkertaisesti olla pilaamatta niitä kellarissa!

Laurenz V:n visio on saanut laajaa tukea ja kansainvälistä mainetta. Vientiä on nykyään yli 40 maahan.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Itävalta