Gilles Louvet

Gilles Louvetin Etelä-Ranskassa sijaitseva viinitila siirtyi luonnonmukaiseen tuotantoon vuonna 1993 ja hän perusti tuolloin yhden Ranskan ensimmäisistä luomuviinituotantoon erikoistuneista yhtiöistä. Hän halusi jatkaa suvun intohimona olleen terroir-ajattelun noudattamista lopettamalla haitallisten kemikaalien käytön.

Gilles Louvet Vineyardsin palstoilla tavoitteena on tuottaa viiniä sellaisena kuin se alun perin on nautittu ja viiniköynnöksen tehtävänä on noudattaa viininviljelijän antamaa suuntaa ja intohimoa maaperän ja terroirin potentiaalin esille saamiseen.

Hérault`n kunnassa sijaitsevat viinitarhat ovat poikkeuksellisen suuret orgaanisessa tuotannossa. Kaiken kaikkiaan tila sisältää 55 hehtaaria monenlaisia maalajeja ja tuottaa lukuisia rypälelajikkeita: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet, Syrah ja Cinsault. Tämä ihanteellinen viinialue, joka ulottuu tasangoilta vuorten juurelle, hyötyy Välimeren-ilmaston kaikista anneista.

Viinitarhat edustavat neljää eri appellaatiota: IGP Pays de l’Hérault, IGP Pays d’Oc, AOC Languedoc, ja AOC Saint-Chinian.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska