Follador

Historiankirjojen mukaan Trevison alueen Prosecco on ollut tunnettu laadustaan jo Rooman valtakunnan ajoilta lähtien. Prosecco -rypäle, joka tunnetaan myös nimellä Glera, on aina ollut pääosassa prosecco-viineissä, mutta DOCG -luokiteltuun viiniin voidaan lisätä 10 % myös muita, viinilaissa määriteltyjä rypäleitä. Valdobbiadenen ja Coneglianon alueella tuotetut proseccot saivat korkeimman DOCG -laatuluokituksen vuonna 2010.

Proseccojen raikkaat ja hieman jäännössokeria sisältävät aromit ovat viime vuosina nousseet valtavaan suosioon ympäri maailmaa ja tänä päivänä proseccoa tuotetaan vuosittain yli 250 miljoonaa pulloa. Suurin osa siitä on spumantea tai kevyempää frizzantea, mutta myös still-proseccoa tehdään pieniä määriä.

Folladorin suku on tehnyt viiniä alueella jo 1700-luvun puolivälistä alkaen ja tänä päivänä Gianfranco Follador yhdessä vaimonsa ja lastensa kanssa valmistaa Col San Martinossa sijaitsevassa viinilässään Proseccoja, joita viedään yli 20 maahan ympäri maailmaa.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Italia