Fattoria Nittardi

Fattoria Nittardi on Premium – viinitalo, joka sijaitsee kolmiossa Castellina in Chianti, Panzano ja San Donato, aivan Chianti Classico -alueen sydämessä.

Nittardi Estate oli alkujaan Sienan ja Firenzen provinssien väliselle rajalle jo 1100-luvulla perustettu tila ja vartiotorni, joka tunnettiin nimellä Nectar Dei. 1500-luvulla suuren tammimetsän keskellä sijaitseva tila kuului Michelangelo Buonarotin omistukseen ja tilalla tuotettu viini oli hienostunutta ja kuuluisaa. Sitä käytettiin jopa Rooman Paavin juhlavissa tilaisuuksissa.

Vuosisatojen kuluessa kiinteistö vaihtoi omistajaa usein, kunnes se siirtyi vuonna 1982 frankfurtilaisen kustantajan ja taidegallerian omistajan Peter Femfertin ja hänen vaimonsa Stefanian haltuun.

Stefania ja Peter uudistivat Nittardia askel askeleelta. Viinitarhat istutettiin uudelleen ja vuonna 1992 antiikin aikainen kellari ehostettiin nykyajan vaatimusten mukaiseksi. Nittardin tiloihin kuuluu nykyään 120 hehtaaria suojeltuja metsiä, 12 hehtaaria Chianti Classico-viinitarhoja ja 4 hehtaaria oliivilehtoja. Lisäksi uusi Maremma -viinitarha, Mongibello delle Mandorlaie, missä on17 hehtaaria viljelyksiä.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Italia