Dominio De Pingus

Dominio de Pingus on hyvin pieni viinitila, joka sijaitsee La Horran kylässä Ribera del Dueron alueella. Siellä tuotetaan yhdet halutuimmista espanjalaisista viineistä. Pieni tuotanto tekee tilan nimikkoviinistä yhden kaikkein harvinaisimmista ja persoonallisimmista viineistä maailmassa. Tila tuottaa myös toisen viinin, Flor de Pinguksen ja erityisen cuvéen, Ribera del Duero ”Amelian”. Äskettäin Dominio de Pingus on perustanut myös yhteisen projektin paikallisten rypäleiden tuottajien kanssa ja he yhdessä valmistavat vanhoihin köynnöksiin perustuvan ”Old Vine Tempranillo”-viinin nimeltään ”PSI”.

Peter Sisseck on Pinguksen sielu ja sydän, agronomi ja enologi, joka on syntynyt vuonna 1962 Kööpenhaminassa ja asunut Espanjassa vuodesta 1990.

Viinitila Dominio de Pingus perustettiin vuonna 1995, ollen projekti, joka oli muhinut Sisseckin haaveissa jo pitkään. Sisseckin oppi-isänä oli hänen setänsä Peter Vinding, joka oli yksi ”uuden aallon” valkoviinien luojia Bordeaux’n Graves`n alueella. Sisseck on todennut; ”Viiniköynnökset minun tontillani ovat hyvin vanhoja. Niitä ei ole koskaan lannoitettu eikä käsitelty torjunta-aineilla. Tarhoja viljellään perinteisen ”en vaso”- järjestelmän (bush method) mukaisesti ja köynnökseni ovat täydellisiä”.

Hyvin vanhat Tinto Fino -viinitarhat sijaitsevat kahdella palstalla. Barrosson 2,5 hehtaarin tarhan köynnökset ovat 65-vuotiaita ja San Cristobalin 1,5 hehtaarin palstalla yli 70-vuotiaita. Tuotantomäärät ovat epätavallisen alhaiset, keskimääräinen saanto on 12 hehtolitraa hehtaarilta. Vuodesta 2000 alkaen viininviljely on ollut biodynaamista. Pinguksen vuotuinen tuotanto on tyypillisesti alle 500 laatikkoa ja tilan kakkosviinin, Flor de Pinguksen noin 4000 laatikkoa.

”PSI” on yhteinen hanke, joka perustuu paikallisten viininviljelijöiden vanhoihin Tempranillo-köynnöksiin. Tavoitteena on auttaa rypäleiden tuottajia ja ylläpitää vanhoja viiniköynnöskantoja. Projekti perustettiin vuonna 2006 ja ensimmäinen vuosikerta oli 2007. Viininviljelijöitä kannustetaan noudattamaan biodynaamista tai orgaanista viljelytapaa. Viini on valmistettu Peter Sisseckin ja Pablo Rubion yhteistyönä ja se myydään Bodegas y Viñedos Alnardo valmistajan nimellä.