Domaine Rouge-bleu

Domaine Rouge Bleu sijaitsee Sainte-Cécile-les-Vignes’n alueella, Avignonin pohjoispuolella. Tämä pieni 9 hehtaarin tila on omistautunut biodynaamiseen viljelyyn ja pyrkii optimoimaan köynnöksen syvään juurtumisen ja tällöin saatavaan veden ja mineraalien saannin tasapainon. Maaperän mikrobien elämää pyritään edistämään ja hyönteismyrkkyjen, kasvinsuojeluaineiden ja keinotekoisten lannoitteiden käyttö on poissuljettu. Ainoastaan pieniä määriä kuparia ja rikkiä käytetään yhdessä nokkosen, kortteen ja pajun kanssa.

Viljelijät uskovat, että kun viiniköynnös lujemmin syvään juurtunut, se pystyy puolustautumaan tauteja vastaan ja on vähemmän tarvetta ihmisen työpanokseen. Luotetaan myös luonnonvaraisten hiivojen tuomiin hyönteisiin ja niiden hyviin vaikutuksiin.

Viinien hallitsevana lajikkeena on marjaisan täyteläinen grenache, jota carignan tasapainottaa. Tällä jälkimmäisellä rypäleellä on kyky tuottaa suurempi happamuus ja monipuolisempi makupaletti. Lisäksi tilalla viljellään pieniä määriä syrah-, mourvedre- ja roussanne-lajikkeita.

 

Kellarissa annetaan rypäleen hallita prosessia. Perinteisten kevytbetonisäiliöiden lisäksi käytetään 3-4 vuotta vanhoja tammitynnyreitä, jolloin viini saa aromatisoitua rauhassa ilman ylikorostunutta tammen paahtoleivän makua. Viini vinifioidaan ilman lajittelua rankoineen. Kypsät varret tuovat monia luonnollisia ainesosia viineihin, varsinkin hapokkuuden, joka Etelä-Ranskassa on aina tervetullutta.

Viinikäyminen tapahtuu ilman rikkiä villihiivojen avulla ja malolaktisen käymisen jälkeen viini stabiloidaan ennen pullotusta.

Tilan omistajana on Thomas Bertnard ja viinintekijänä Länsi-Australiasta kotoisin oleva Caroline Jones.

 

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska