Clos Saint Jean

Clos Saint Jeanin historia Chateauneuf du Papen-alueella voidaan ajoittaa aina 1900-luvun alkuun. Vuonna 1900 Edmund Tacussel perusti kyseisen viinitilan ja tuotanto aloitettiin vuonna 1910. Lähes sata vuotta tilalla valmistettiin laadukkaita kyläviinejä, jotka kuitenkaan eivät olleet kovinkaan maininnan arvoisia. Vuosituhannen vaihtuessa tilan vanhan isännän menehdyttyä, hänen poikansa Pascal ja Vincent Maurel ottivat vetovastuun ja kehittivät toiminnan huippuviinien edellyttämälle tasolle. Nopeasti viinikonsultti Philippe Cambien ohjeiden mukaan tila saavuttikin huipputason ja jo vuosikerrasta 2003 se sai viineistään ensimmäiset ylistävät lausunnot Robert Parkerilta.

Nykyään veljesten hallitsemalla Clos Saint Jeanin tilalla viljellään rypäleitä kivisellä maaperällä 44 hehtaarin alalla. Viininvalmistus perustuu käsipoimintaan, täydellisen tarkkaan lajitteluun ja erittäin pitkään maseratioon, joka voi kestää jopa 35 päivää. Grenachea ei koskaan kypsytetä puussa, mutta Mourvedre ja Syrah on kypsytetty yhdistelmänä vuoden ja kahden vuoden vanhoissa tammitynnyreissä.

Clos Saint Jean tuottaa yhteensä viisi erilaista punaista Chateauneuf du Pape -viiniä ja yhden valkoisen Chateauneuf du Papen. Tuotanto on erittäin alhaista vaativan maaperän myötä keskiotannan ollessa vain noin 20 hehtolitraa hehtaarilta.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska