Chateau Cayx

Château de Cayx sijaitsee Cahorsin viinialueen sydämessä Luzechin kunnassa ja sen historia ulottuu 1400-luvulle. Tilan muinainen linnoitus rakennettiin ohjaamaan Lot -joen liikennettä ja se valvoi ympäröiviä kukkuloita sekä joen mutkassa sijaitsevaa pientä Caixin kylää. Linnakkeelle tehtiin vuosisatojen kuluessa useita uudistuksia sekä laajennuksia ja nykymuodossaan se on suuri hiekkakivestä rakennettu kartano.

1700-luvulla Château de Cayx tuli kuuluisaksi omistajanaan kirjailija ja näytelmäkirjailija Marquis Jean-Jacques Lefranc de Pompignan, joka oli Académie Françaisen jäsen.

Hänen majesteettinsa kuningatar Margareta ja hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Henrik ostivat Château de Cayxin vuonna 1974 ja tekivät tärkeitä kunnostustöitä. Prinssi Henrik on kotoisin alueelta ja innostunut taiteen sekä arkkitehtuurin ystävä. Hän on kunnostanut 1700-luvulla valmistunutta päärakennusta vuosien ajan arkkitehtonista perintöä kunnioittaen.

Alkuperäinen, Château de Cayxin 21 hehtaarin viinitarha, on vähitellen uudelleenistutettu. Viiniköynnösten sijainti on optimaalinen lounaaseen suuntautuvalla Lot -joen rinnealueella ja viinitarhaa hallitsee pääosin Malbec (80%), muina lajikkeina Merlot ja Tannat.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska