Champagne Veuve A. Devaux

Champagne Devauxin perustivat veljekset Jules ja Auguste Devaux vuonna 1846. Alkuaan talo sijaitsi Epernayssa ja myöhemmin se muutettiin nykyiselle Domaine de Villeneuven tilalle Bar-Syr-Seinen alueelle. Champagne Devaux menestyi heti alusta alkaen hyvin ja siirtyi sukupolvelta toiselle. Madam Veuve Augusta Devauxin johdolla 1800-luvun lopulla tila nautti jo kansanvälistä arvostusta ja tuotannosta kolme neljäsosaa meni vientiin.

Rypäleet hankitaan noin 125 sopimusviljelijältä ja tarkkaan valittuja palstoja, joilta rypäleet tulevat, on yli 1000 kappaletta 600 hehtaarin alueella. Poimimisen jälkeen rypäleet puristetaan välittömästi tarhojen läheisyydessä ja vastapuristettu rypälemehu kuljetetaan tilalle jatkokäsittelyyn. Viinin käymisessä käytetään sekä terästankkeja että tammitynnyreitä ja viinireservit säilytetään suurissa tammitynnyreissä. Devaux kypsyttää perus-samppanjoita vähintään 3 vuotta ja D-sarjan samppanjoita vähintään 5 vuotta.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska