Champagne Vauversin

Vauversin Champagne House on perustettu 1640-luvulla Ogerin kylän alueelle. Oger on tunnettu Blanc de Blancs -sampanjoistaan ja alueen viineistä löytyy ensimmäinen maininta vuodelta 1062. Viljelykset sijoittuvat suojaisille kaakkoon suuntautuville rinteille, jonne aurinko paistaa vasta myöhään iltapäivällä. Kylmät talvet ja aurinkoiset kesät luovat laadukkaan terrroirin rypäleiden kasvatukseen. Tilan 3 hehtaarin viljelmät ovat olleet samalla suvulla alusta alkaen ja nykyään tilaa hoitava Bruno Vauversin on jo 16 sukupolvi viljelijänä. Vauversinin tila toimii osittain sopimusviljelijänä muille samppanjataloille ja osa tuotannosta, noin 2 ha alalta, valmistetaan itse. Kokonaistuotanto on keskimäärin 18’000 pulloa ja se on lähes kokonaan Chardonnay-pohjaista.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska