Champagne Agrapart

Champagne Agrapart on perustettu vuonna Avizen kylään 1800-luvun lopulla Arthur Agrapartin toimesta ja tilan varsinainen kehittäjä oli hänen pojanpoikansa Pierre, vuosina 1950-1960. Nykyään tilaa hoitavat Nathalie ja Pascal Agrapart ja Champagne Agrapart kattaa viinitarhoja 10 hehtaarin alueella Côte des Blancs’n sydänalueilla.

Champagne Agrapart & Son on alusta alkaen toiminut Récoltant Manipulant ( R.M. ) statuksella, jolloin viljelijällä on säilynyt etuoikeus ja määräysvalta viinirypäleiden kypsymiseen ja viinin kehittämiseen. Champagne Agrapart luottaa alueen maaperän ja ilmaston tuottamaan tasalaatuisuuteen ilman manipulaatioita.

Domaine sijaitsee Avizen kylässä ja viinitarhoja sijaitsee Avizen, Ogerin, Cramantin ja Oiryn alueilla. Tämä sijainti, keskellä Champagnea ja Grand Cru-kyliä on poikkeuksellinen. Côte des Blancs’n kalkkipitoinen maaperä, ja erityisesti Chardonnay-lajike, tarjoaa viiniin tuoreutta, eleganssia ja hienovaraisuutta. Palstoja on noin 50 , joista jotkut jopa yli 65 vuotta vanhoja, keskimäärin viinitarhojen ollessa noin 40-vuotiaita.

Tilalla uskotaan erityisesti maaperän erilaisiin ominaisuuksiin ja sen vaikutukseen viinissä. Valmistuksessa kaikkien palstojen viinit käytetään erikseen ja käymisessä käytetään ainoastaan paikallista villihiivakantaa. Viinit ikäännytetään pitkään sakan päällä tammitynnyreissä.

 

HUOM! TUOTTEET ERITTÄIN RAJOITETULLA SAATAVUUDELLA

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Ranska