Cantina Vini Marsala Martinez Srl.

Vuonna 1866 Carlo Martinez osti yhden Sisilian historiallisimmista Marsala-tiloista. Tuosta lähtien tilalla on valmistettu saman suvun toimesta laadukkaita viinejä. Martinezin suvun ystäviin ja tuotannon vaikuttajiin kuului myös Ignazio Florio, Sisilian talouselämän johtavia hahmoja. Nykyään tilan kapasiteetti on noin 40 000 hehtolitraa, joista 8 000 hehtolitraa tammi- ja kirsikkatynnyreissä soleramenetelmällä vanhennettavaa Marsalaa.

 

Vuonna 1773 englantilaisen John Woodhousen kehittämä Marsala on ehkäpä maailman kuuluisin väkevöity viini.

Sitä tuotetaan kolmea eri laatuluokkaa:

1. Marsala Fine (1 v.)

2. Superiore (2v.) / Superiore Riserva (4v)

3. Vergine ja / tai Solera (5v.), Vergine ja / tai Solera Stravecchio tai Riserva (10v.)

 

Finen alkoholipitoisuuden tulee olla 17 % ja Superioren ja Verginen 18 %.

Marsalalle tyypillistä ovat hienot värisävyt: Oro (kultainen), Ambra (meripihka) ja Rubino (rubiininpunainen).

Makeusasteet:

1. secco 40 g / l

2. semisecco 40-100 g / l

3. dolce yli 100 g / l

 

Kaikille Marsaloille on yhteistä savuinen, paahtuneen toffeen kirpeys.

Category

Eurooppa, Italia