Biondi Santi Toscanassa on viinimaailman yksi kuuluisimmista ja arvostetuimmista tiloista. Sen nosti maailman tietoisuuteen Ferruccio Biondi Santi, joka otti käyttöönsä sekä äitinsä Caterina Santin että isänsä Jacobo Biondin nimien yhdistelmän. Toki jo hänen isoisänsä, Clementi Santi, oli saanut tunnustusta viineistään kansainvälisestikin Pariisin Expossa vuonna 1867. Nuori Ferruccio keskittyi viljelemään sangioveseä Greppo -tilallaan, haluten tehdä runsaita, pitkäikäisiä viinejä ja onnistui siinä erinomaisesti löytämällä parhaimman kloonin sangiovesestä ja valmisti ensimmäisen Brunellon vuonna 1888. Hänen kuolemansa jälkeen, Italian sisäministeriö nimesi hänet virallisesti Brunello di Montalcinon luojaksi vuonna 1932. Tätä arvokasta työtä huippu-Brunellon eteen jatkoivat hänen poikansa Tancredi sekä pojanpoikansa, tilan nykyinen omistaja Franco Biondi Santi. Tänä päivänä Greppon tilan viljelysala on 47 hehtaaria, josta vain 25 hehtaarin alan rypäleistä tehdään legendaarinen Brunello san Greppo. Vanhimmat Brunelloon käytettävät köynnökset ovat 1930-luvulta. Ainoastaan poikkeuksellisen hyvinä vuosina valmistetaan myös Riservaa, johon käytettävät rypäleet ovat vähintään 25-vuotiaista köynnöksistä. Nuorimmista, alle 10-vuotiaista köynnöksistä valmistetaan Rosso di Montalcinoa sekä roseviiniä.
Brunello di Montalcinon valmistukseen käytettävät rypäleet korjataan käsin ja lajitellaan ensimmäisen kerran jo viinitarhalla, jolloin vain parhaimmat rypäleet otetaan talteen ja loput myydään muille tuottajille. Sadonkorjuun jälkeisenä keväänä, viini siirretään kypsymään Slavonialaisiin tammitynnyreihin vähintään kolmeksi vuodeksi ja pullotetaan neljäntenä vuotena. Myyntiin viini lasketaan aikaisintaan puolen vuoden kuluttua pullotuksesta. Ikääntymispotentiaali 20-40 vuotta vuosikerrasta riippuen.
Franco Biondi Santin poika, Jacopo, halusi luoda myös omia viinejään ja hankki historiallisen Montepon tilan Toscanan Maremmasta. Tila, jota ympäröi lähes viidensadan hehtaarin maa-ala, on ollut Maremman nähtävyys jo 1000-luvulta alkaen. Hän palkkasi joukon tutkijoita, jotka tekivät erittäin perusteellisen maaperätutkimuksen linnan maille ja selvittivät, mitkä lajikkeet parhaiten kasvaisivat ja kuvastaisivat alueelle tyypillisiä piirteitä. Tämän tutkimustyön tuloksena, Jacopo istutti maille samaa Sangiovese Grosso BBS11 –kloonia, jota käytetään hänen isänsä Francon Greppo -tilalla. Lisäksi tuotantoon valittiin kansainvälisistä lajikkeista Cabernet Sauvignon, Merlot sekä Sauvignon Blanc.
Tuottajan kotisivuilleEurooppa, Italia