Azienda Agricola Monte Dall’ora

Valpolicellan sydämessä, missä tie laskeutuu vanhaan Castelrotton kylään, sijaitsee Monte dall’Oran tila. Arkeologiset löydöt dokumentoivat ensimmäisten Vitis Vinifera -köynnösten istutetun lähelle Oran viinitarhoja Castelrotton kukkuloille jo 400 jKr. Castelrotto oli tuolloin tärkeä kauppapaikka ja roomalaiset olivat alueen edistäjiä ja kauppiaita nostaen seudun viinituotannon maineeseen.

Parhaat viinitarhat on istutettu Monte dall’Oran kaakkoisrinteille, jossa maaperänä on pääsääntöisisti kalkkipitoinen Marl. Juuri tässä maassa viiniköynnökset viihtyvät oivallisesti, saaden oikean määrän kosteutta ja ravinteita.

Zantedeschin perheen rakkaus viininviljelyyn ja maahan sekä perinteet viinin parissa työskentelyyn sukupolvien ajan täydentyivät vuonna 1995, kun he ostivat Monte Dall’Oran tilan, kunnostivat tuotantorakennukset sekä puiden ja karhunmarjapensaiden valloittamat viinitarhat ja rakensivat myös uudet kellaritilat.

Viinitarhat sijaitsevat Carianon hedelmällisellä tasangolla ja yrityksen filosofiana on viinien laadun takaaminen orgaanisuuden myötä. Tämä vaatii kovaa manuaalista työtä tarhoilla, jossa pyritään maksimaalisesti huomioimaan maaperän luontainen elinvoimaisuus ja rikkaus sekä mikro-organismit.

Nykyään tila on luomusertifioitu ja viinitarhat on aina hoidettu luonnonmukaisin menetelmin. Tarhojen maantieteellinen sijainti on erinomainen, altistuminen auringon valolle ja tuulelle on optimaalinen. Viljelmät ovat perinteisiä pergola veronese -tyylisiä taaten riittävän varjostuksen lämpiminä kesäkuukausina.

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Italia