Azienda Agricola Dievole

Dievolen viinitila perustettiin ajanlaskumme ensimmäisen vuosituhannen vaihteen jälkeen, samaan aikaan kuin kiinalaiset keksivät ruudin ja islantilainen Leif Erikson löysi Pohjois-Amerikan. Sichelmin ja Rodolfinon perillinen Vinizio saapui alueelle ja nimesi tämän henkeä salpaavien näköalojen laakson Dieuleleksi. Vuonna 1090 annettiin tiedonanto, jossa mainittiin suoritetun kuusi Denari Lucchesia, kaksi salvukukkoa ja kolme leipää vastineeksi jumalallisesta lupauksesta viinitarhan vuokraoikeudesta. Näin alkoi Dievolen tarina ja tarhoja on viljelty jo yli yhdeksän vuosisadan ajan.

Lady Ildegonda Camaiorin mennessä naimisiin kreivi Giulio Terrosi-Vagnolin kanssa 22. joulukuuta 1909, kihlattunsa antoi hänelle häälahjaksi Dievolen kartanon, joka oli maksanut 361632 liiraa. Mukana tulivat myös Dievolen historialliset tilikirjat, sisältäen kaikkien viljelijäperheiden nimet ja palstat vuosien varrella.

Dievolen viinitilalla on aina luotettu Toscanan alueen natiivi-lajikkeiden kykyyn tuottaa menestyksekkäitä ja korkeatasoisimpia viinejä. Nykyään 2000-luvulla vanha Dievole-ajatus henkii yhä tuotannon taustalla, vaikkakin valmistustekniikka ja laitteistot on nykyaikaistettu korkeiden vaatimusten tasolle.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Italia