Alfred Schladerer

Korkealaatuisten tuotteiden tislaus vain parhaita raaka-aineita käyttämällä, on ollut Schladererin tislaamon tavoitteena aina siitä asti, kun Sixtus Schladerer perusti tislaamon pieneen Staufenin kaupunkiin Schwarzwaldissa vuonna 1844.

Tänä päivänä The Alfred Schladerer GmbH, Alte Schwarzwälder Hausbrennerei, myy Saksassa vuosittain premium-luokan hedelmätisleitä yli 1,5 miljoonaa pulloa, joka on yli 50 % koko markkinasta. Tisleitä viedään yli 40 maahan, mutta noin 70 % tuotannosta myydään edelleen kotimaassa.

 Kuten viinintuotannossa, myös tisleissä korkealaatuisten tuotteiden valmistus lähtee parhaimmista mahdollisista raaka-aineista. Schladerer tuottaa hedelmät alueilta, joilla niillä kullakin on parhaimmat mahdolliset kasvuolosuhteet ja tuotteet poimitaan aina niiden ollessa juuri oikeassa kypsyydessä. Jalojen juomien tapaan tisleistä käytetään vain ns. keski-osa, jossa laatu ja aromit ovat parhaimmat. Tuotantoprosessista huolehditaan alusta loppuun asti, sillä luonnostaan hapokas mäski neutralisoidaan, hedelmien kivet kuivataan ja poltetaan lämpöenergiaksi ja muu kiinteä aines kompostoidaan.

 Wässer –nimisiä tisleitä saadaan, kun korkean sokeripitoisuuden omaavat hedelmät, esim. kirsikka, käytetään ja tislataan mäskin kera. Hauraammat, vähemmän sokeria sisältävät hedelmät, kuten vadelma, uutetaan neutraaliin alkoholiin pidemmän ajan kuluessa ja tislataan sitten myöhemmin vastaavalla tavalla. Tällä tavalla tehtyjä tisleitä kutsutaan nimellä Geist.

Tislauksen jälkeen tuotteita varastoidaan 65-70 % vahvuisina parin vuoden ajan. Parhaimpia tisleitä kypsytetään saarnitynnyreissä useita vuosia, jolloin niiden maku pehmenee ja tasoittuu. Ennen pullotusta tuotteet laimennetaan juomaväkevyyteen pehmeällä lähdevedellä ja suodatetaan.

 

Tuottajan kotisivuille
Category

Eurooppa, Saksa