Array
  (
  )
  

  Zorzettig Pinot Grigio 2021

  • Tuotenro: 2970721
  • Viivakoodi: 8026901000033
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  18.00 

  Oljenkeltainen väri vihertävän heijastuksin. Raikkaan hedelmäinen ja yrttinen tuoksu, mukana vaaleaa persikkaa, akaasiaa ja paahtoleipää. Hieno, raikas ja elegantin mausteinen viini moneen käyttöön. Sopii aperitiiviksi ja leikkeleiden kera sekä kesäisten salaattien ja linturuokien kylkeen. Rypäleet: Pinot Grigio 100 %.

  Zorzettig

  Annalisa Zorzettig – Wine Woman 2022 by Golden Wine Awards !

  Zorzettigin perheen historia juontuu yli 100 vuoden taakse Spessa di Cividalen kukkuloille, Colli Orientali del Friulin sydämessä. Täältä löytyy ihanteellinen paikka viininviljelyyn ainutlaatuisen terroirin ja mikroilmaston ansiosta. Zorzettigin tarhat on istutettu yhdelle Spessa di Cividalen alueen korkeimmista kukkuloista ja täällä köynnökset ovat myös suojassa Alppien kylmiltä virtauksilta sekä nauttivat Adrianmeren hyödyllisestä ilmanvaihdosta.
  Nykyään perheen omistaman viinitilan pinta-ala on 115 hehtaaria ja vuosituotanto on keskimäärin 800 000 pulloa. Vientiä on 50 %, leviten alkujaan Itävaltaan ja Saksaan, sekä myöhemmin eri markkinoille, kuten Aasiaan, Yhdysvaltoihin, Australiaan ja Pohjois-Eurooppaan.
  Luonto, aitous, kehitys ja laatu. Nämä ovat ”avainsanat”, jotka ohjaavat Annalisa Zorzettigin ajattelua ja työtä. Hän otti kymmenen vuotta sitten perheen viinitilan hallintaansa ja samalla käynnisti merkittäviä uudistuksia viljelyssä, alkuperäisten viinitarhojen valinnassa ja uudelleenkvalifioinnissa sekä tuotanto- ja pullotustekniikoissa.