Array
  (
  )
  

  Zorzettig Pinot Bianco 2019

  • Tuotenro: 2970419
  • Viivakoodi: 8026901006028
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  18.00 

  Ranskasta peräisin oleva rypäle, joka saapui Friuliin 1800-luvun jälkipuoliskolla, tuottaa epäilemättä yhdet tyylikkäimmistä valkoviineistä Friulissa. Oljenkeltainen väri vihertävin heijastuksin. Raikkaan hedelmäinen ja yrttinen tuoksu, mukana keltaisia villikukkia ja ripaus muskottipähkinää. Hieno, tyylikäs ja voimakas maku, joka jatkuu mehevänä pitkään. Sopii aperitiiviksi ja alkupalojen kera sekä kalaruokien ja mietojen juustojen kera. Rypäleet: Pinot Bianco 100 %.

  James Suckling – 92 p

  Zorzettig

  Annalisa Zorzettig – Wine Woman 2022 by Golden Wine Awards !

  Zorzettigin perheen historia juontuu yli 100 vuoden taakse Spessa di Cividalen kukkuloille, Colli Orientali del Friulin sydämessä. Täältä löytyy ihanteellinen paikka viininviljelyyn ainutlaatuisen terroirin ja mikroilmaston ansiosta. Zorzettigin tarhat on istutettu yhdelle Spessa di Cividalen alueen korkeimmista kukkuloista ja täällä köynnökset ovat myös suojassa Alppien kylmiltä virtauksilta sekä nauttivat Adrianmeren hyödyllisestä ilmanvaihdosta.
  Nykyään perheen omistaman viinitilan pinta-ala on 115 hehtaaria ja vuosituotanto on keskimäärin 800 000 pulloa. Vientiä on 50 %, leviten alkujaan Itävaltaan ja Saksaan, sekä myöhemmin eri markkinoille, kuten Aasiaan, Yhdysvaltoihin, Australiaan ja Pohjois-Eurooppaan.
  Luonto, aitous, kehitys ja laatu. Nämä ovat ”avainsanat”, jotka ohjaavat Annalisa Zorzettigin ajattelua ja työtä. Hän otti kymmenen vuotta sitten perheen viinitilan hallintaansa ja samalla käynnisti merkittäviä uudistuksia viljelyssä, alkuperäisten viinitarhojen valinnassa ja uudelleenkvalifioinnissa sekä tuotanto- ja pullotustekniikoissa.