Tämä turkkilainen Chateauneuf-du-Pape on kauniin tummanpunainen. Tuoksussa hedelmähilloa, minttua, pippuria ja suklaata. Maultaan erittäin pehmeää ja tiivistä, runsas marjaisuus hallitsee, taustalla savuisuutta. Maku täyteläinen, hyvin rakentunut ja miellyttävän pitkä. Osa viinistä on kypsytetty tammessa 12 kuukauden ajan. Rypäleet on viljelty orgaanisesti. Tyylikäs viini vaikkapa mausteisen lihan, grillipihvin ja riistalinnun kera. Rypäleet: Grenache 60%, Mourvèdre 10%, Syrah 30%.
Jeb Dunnuck – 94 p
Xavier Wines
Viimeisten 15 vuoden ajan enologi Xavier Vignon on noussut kansainväliseen arvostukseen nimenomaan useiden parhaiden Châteauneuf-du-Pape -viinien tekijänä. Xavier Vignon on konsultti-enologi, joka työskentelee monien johtavien viinitilojen kellareissa eteläisen Rhônen alueella. Asiakkaina hänellä on yli 300 tilaa. Suhtautuen intohimoisesti Rhônen terroiriin ja tyyliin, mutta samalla uskoen, että valitsemalla ja sekoittamalla rypälelajikkeita ja tarhoja keskenään, hän voi luoda viinin, jolla on oma luonteensa ja joka edustaa täydellisesti etiketin appellaatiota. Vuodesta 2002 alkaen Xavier on luonut omia viinejään, jotka ovat helposti lähestyttäviä, moderneja ja hintansa arvoisia.
Tuottajan kotisivuille