Array
  (
  )
  

  Weemala Pinot Gris 2018

  • Tuotenro: 8110512
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  17.30 

  Weemala on aboriginaali-kieltä ja tarkoittaa ”hyvää näköalaa” Rypäleet on kerätty häikäisevän kauniilta rinnealueelta yli 850 metrin korkeudelta Mount Canobolasilta. Pinot Gris on vaalean pinkki, aromeissa päärynää, persikkaa sekä sitrusta. Maku mausteinen, sitruunainen ja raikas, pitkä jälkimaku. Viinistä 20 % on käynyt kuorien kanssa ja ollut kosketuksissa mehuun vielä kaksi viikkoa ennen rypäleiden puristusta. Viini kävi villihiivoilla ja 15 % viinistä oli tammitynnyreissä. Viiniä on myös kypsyttetty käymisen jälkeen hiivasakkojen kera 5 kuukauden ajan. Jäännössokeria 3 g/l. Rypäleet: Pinot Gris 100 %.

  Logan Wines

  Logan Wines on perheyritys Orangen ja Mudgeen alueella, New South Walesissa, Australian itäosassa. Peter Logan innostui aikanaan viineistä ollessaan nuorena miehenä reppureissulla Euroopassa. Opiskeltuaan ensin kemistiksi, hän suoritti myöhemmin enologitutkinnon Adelaiden yliopistossa. Nykyään Peter vastaa viinien valmistuksesta ja hänen vaimonsa Hannah taasen markinnoinnista.
  Tämä Central Rangesin viinialue sijaitsee noin 250 km länteen Sydneystä ja sen itäreuna rajoittuu luonnon kauniiseen Blue Mountainin vuoristoon. Alue on Australian vanhimpia viiniviljelyseutuja, kylmän ilmanalan pioneeri ja sinne on aikoinaan istutettu mantereen ensimmäiset chardonnayt. Loganit ovat tuottaneet viinejä nyt reilun vuosikymmenen ja tilan tuotanto on viime vuosina saanut lukuisia arvostuksia kansainvälisissä kilpailuissa ja lehdistössä. Vuosituotanto on noin 650 000 pulloa.

  Tuottajan kotisivuille