Array
  (
  )
  

  Vosne-Romanée Aux Réas 2010 Maison Roche de Bellene

  • Tuotenro: 1230713
  • Viivakoodi: 3760191287167
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  89.90 

  Tätä viiniä on tuotettu vain 900 pulloa, koska tarha on hyvin pieni, vain 0,17 ha. Se on istutettu vuonna 1970 ja otanta on 40 hl/ha. Viini on käynyt myös malolaktisen käymisen ja sitä on kypsytetty tammitynnyreissä, joista 33 % oli uusia. Viini on pullotettu kirkastamatta huhtikuussa 2012.

  Väriltään syvän rubiininpunainen, aavistuksen kehittynyt. Tuoksu hyvin moniulotteinen ja puoleensavetävän huumaava, jopa hieman makea, mukana kypsiä viikunoita ja tryffeliä, kirsikkaa, vadelmia, mansikoita, häivähdys herkkusieniä. Maku täyteläinen, pehmeä, vielä hapokas, runsas ja hyvin pitkä, erittäin hyvärakenteinen. Upea viini, joka elää vielä pitkään. Rypäleet: Pinot Noir 100 %.

  Roche de Bellene

  Myytyään osuutensa omaa nimeään kantavasta sukutilasta vuonna 2008, Nicolas Potel on kehittänyt ja keskittynyt pelkästään omien viinien valmistukseen. Viineistä osa tulee oman Domaine de Bellenen, 15 hehtaarin orgaanisten viinitilojen tuotannosta Côte de Beaunessa. Tilan kellarit sijaitsevat peruskunnostetussa 1500-luvun kartanossa ja Bellenen tarhat ovat iältään 50 – 110-vuotiaita. Kaikki viljelytoimet sekä tuotanto pyritään hoitamaan mahdollisimman luonnonmukaisesti. Lisäksi Nicolas tuottaa ”Maison Roche de Bellene”-tuoteperheen alla vuosien varrella parhaisiin viljelijöihin muodostuneiden suhteiden avustuksella hankituista raaka-aineista upeita viinejä. Maison Roche de Bellene keskittyy tarjoamaan hienoimmat viinit erittäin rajoitetuissa cuvéissä, tavoitteena olla ainoa ”Haute Couture” -négociant Burgundissa.