Array
    (
    )
    

    Van Volxem Schiefer Riesling 2018

    • Tuotenro: 4170115
    • Viivakoodi: 4022434105201
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    18.70 

    Tämä kirkas ja sitruunankeltainen riesling on tuoksultaan puhdas, intensiivinen ja mineraalinen, mukana troppista hedelmää, persikkaa, limeä ja suolaisuutta. Maku tasapainoinen, mausteinen, kukkainen ja kevyesti mineraalinen. Loistava Riesling, jonka harmoninen yhdistelmä hedelmäisyyttä, mineraalisuutta ja hapokkuutta tekee siitä monipuolisen käyttöviinin. Soveltuu aperitiiviksi, äyriäisten ja vaaleiden lihojen kanssa. Jäännössokeria: 8 g/l.

    ”Not many Riesling dry entry wines show the substance that we are treated to in this wine” (16,5/20) – Jancis Robinson (June 2012)

    Van Volxem

    Saarin alueen sydämessä sijaitsee Wiltingenin viinintuottajakylä. Alue tunnetaan parhaiten sen Scharzhofbergerin viinitarhoista, joiden historia voidaan jäljittää aina roomalaisten ajoille. Van Volxemin tarhat perustuvat 1700-luvulla Luxemburgilaisen jesuiittajärjestön perustamiin viljelyksiin. Volxem viljelee yli 60 hehtaarin alalla ja tarhoja on monella kuuluisalla palstalla kuten; Wiltingen-Seguin, Klosterberg, Gottesfuß ja edellä mainittu Scharzhofberg. Tämä erinomainen portfolio on laajentunut viime vuosina sisältämään myös 2,5 ha Kanzemer Altenbergin ja 8 ha Wawerner Goldbergin huippualueita. Kaikki nämä viinitarhat ovat aikoinaan luokiteltu kahteen korkeimpaan luokkaan vuoden 1868 Preussin -viinitarhaluokituksessa. Valtaosa 60 hehtaarista on erittäin jyrkkää liuskekivirinnettä ja tarhoille on istutettu Riesling-lajiketta 96 % ja 4 % on Weissburgunderia (Pinot Blanc). Keskimääräinen viiniköynnöksen ikä on noin 40 vuotta. Huipputarha Wiltinger Gottesfuß on yksi jyrkimmistä tunnetuista Saarin viinitarhoista ja Van Volxemilla on siellä istutettuna äärimmäisiä harvinaisuuksia, 130-vuotiaita pre-viinikirva-viiniköynnöksiä.
     
    Roman Niewodniczanski osti Van Volxemin vuonna 2000 ja hän restauroi tilan täysin uudenaikaiseksi. Kun lisäksi kellarimestariksi nimitettiin Dominik Völk vuonna 2004, on tavoitteena sen jälkeen ollut pyrkiä vain ja ainoastaan korkealaatuisten viinien tekoon ja Van Volxemin palauttaminen entiseen loistoonsa. Parhaat liuskekivi-viinitarhat, maltilliset sadot, keskimäärin vain 40 hl / ha, tuottavat hedelmäiset ja elegantit viinit, jotka ovat selkeässä yhteydessä terroirin profiilin ja antavat viinille myös syvyyttä ja ikääntymisen mahdollisuuden. Lukuun ottamatta botrytis-viinejä, Van Volxemin viinejä voidaan kuvailla termillä ”harmonisesti kuiva” ja ne ovat ihanteelliset kumppanit monille aromaattisille ruuille.
     

    Tuottajan kotisivuille