Array
  (
  )
  

  Van Volxem Rotschiefer Riesling 2018

  • Tuotenro: 4170618
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  22.50 

  Väriltään kirkas ja sitruunankeltainen, hieman vihertävä. Tuoksu rehevä ja hapokas, kevyesti sitruunaa ja vihreitä elementtejä, aavistus petrolia, kauniin tyypillinen nuori, joskin jo hiukan rehevä Riesling. Maussa makeahkoja kuivattuja yrtttejä ja kedon kukkia, ananasta, persikkaa sekä sitrushedelmää. Maku täyteläisen pehmeä ja miellyttävän hapokkuuden sävyttämä. Tyylikäs Saarin viini rieslingin ystävälle, potentiaalia myös säilytykseen. Loistava yhdistelmä kaloille ja äyriäisille, myös aperitiiviksi. Jäännössokeria: 25,0 g/l. Rypäleet: Riesling 100 %.

  ”Intense and lush, with good concentration and allot of power”- Rober Parker

  Van Volxem

  Saarin alueen sydämessä sijaitsee Wiltingenin viinintuottajakylä. Alue tunnetaan parhaiten sen Scharzhofbergerin viinitarhoista, joiden historia voidaan jäljittää aina roomalaisten ajoille. Van Volxemin tarhat perustuvat 1700-luvulla Luxemburgilaisen jesuiittajärjestön perustamiin viljelyksiin. Volxem viljelee yli 60 hehtaarin alalla ja tarhoja on monella kuuluisalla palstalla kuten; Wiltingen-Seguin, Klosterberg, Gottesfuß ja edellä mainittu Scharzhofberg. Tämä erinomainen portfolio on laajentunut viime vuosina sisältämään myös 2,5 ha Kanzemer Altenbergin ja 8 ha Wawerner Goldbergin huippualueita. Kaikki nämä viinitarhat ovat aikoinaan luokiteltu kahteen korkeimpaan luokkaan vuoden 1868 Preussin -viinitarhaluokituksessa. Valtaosa 60 hehtaarista on erittäin jyrkkää liuskekivirinnettä ja tarhoille on istutettu Riesling-lajiketta 96 % ja 4 % on Weissburgunderia (Pinot Blanc). Keskimääräinen viiniköynnöksen ikä on noin 40 vuotta. Huipputarha Wiltinger Gottesfuß on yksi jyrkimmistä tunnetuista Saarin viinitarhoista ja Van Volxemilla on siellä istutettuna äärimmäisiä harvinaisuuksia, 130-vuotiaita pre-viinikirva-viiniköynnöksiä.
   
  Roman Niewodniczanski osti Van Volxemin vuonna 2000 ja hän restauroi tilan täysin uudenaikaiseksi. Kun lisäksi kellarimestariksi nimitettiin Dominik Völk vuonna 2004, on tavoitteena sen jälkeen ollut pyrkiä vain ja ainoastaan korkealaatuisten viinien tekoon ja Van Volxemin palauttaminen entiseen loistoonsa. Parhaat liuskekivi-viinitarhat, maltilliset sadot, keskimäärin vain 40 hl / ha, tuottavat hedelmäiset ja elegantit viinit, jotka ovat selkeässä yhteydessä terroirin profiilin ja antavat viinille myös syvyyttä ja ikääntymisen mahdollisuuden. Lukuun ottamatta botrytis-viinejä, Van Volxemin viinejä voidaan kuvailla termillä ”harmonisesti kuiva” ja ne ovat ihanteelliset kumppanit monille aromaattisille ruuille.
   

  Tuottajan kotisivuille